Ticker

6/recent/ticker-posts

Concurs de desen si povesti cu tema „Copilăria serbată la Muzeu”

Secția „Etnografie ” a Muzeului Brăilei organizează în cadrul proiectului Întâlnirile interculturale de la Etnografie un concurs cu tema „Copilăria serbată la Muzeu”. 
Coordonator: dr. Brîndușa Ilie, muzeograf.
Partener: Armanda Filipine și revista de cultură și informație Brăila Chirei. 

Regulament concurs
Concursul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 5 – 15 ani și cuprinde două secțiuni:
1. desen/pictură;
2. povești/compuneri.

Doritorii pot participa la una sau ambele categorii, cu una sau mai multe lucrări.
Desenele/ picturile vor fi realizate pe format A4 sau A3, vor fi semnate pe verso cu numele copilului, școala/ grădinița, numele cadrului didactic îndrumător. 

Poveștile/ compunerile vor fi scrise pe format A4 și vor fi semnate la sfârșit cu numele copilului, școala/ grădinița, numele cadrului didactic îndrumător.

Lucrările vor fi trimise în format electronic la adresele de e-mail brindusa.ilie@yahoo.co.uk și orionarmanda@yahoo.com sau pot fi aduse la sediul secției „Etnografie” a Muzeului Brăilei din strada Polonă, nr. 14.

Termen limită de înscriere: 15 iulie 2020, inclusiv.

Lucrările pot fi inspirate din vizite la muzeu: obiecte îndrăgite de copii și tineri observate în secția „Etnografie” sau alte secții muzeale brăilene, obiecte de patrimoniu, tradiții și obiceiuri populare văzute în orice muzeu din țară sau din lume (chiar și virtual) etc. 
Participanții (copii și cadre didctice) vor primi adeverințe de voluntar, diplome și premii.
Jurizarea se va face în perioada 16 - 20 iulie 2020.
 
Cu lucrările selectate pentru concurs se va realiza o expoziție la secția „Etnografie” a Muzeului Brăilei din strada Polonă, nr. 14, care va fi disponibilă online pe site-ul www.muzeulbrailei.ro și în rețeaua Facebook: Muzeul Brăilei și Armanda Filipine, precum și în  revista Brăila Chirei. Cele mai frumoase povești/ compuneri, de asemenea, vor fi publicate integral în revista online Brăila Chirei.
Vernisajul expoziției cu public se va face la o dată ce va fi ulterior anunțată, când situația actuală ne va permite.
  

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii