Ticker

6/recent/ticker-posts

Maratonul povestilor


Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, sărbătorită pentru a 70-a oară în țara noastră, în acest an, 70 de povești, din tot atâtea cărți fabuloase, scrise de autori celebri, au fost citite cu voce tare de un grup de 70 de bibliotecari din România și Republica Moldova, într-un Maraton de povești, Live pe Facebook.

Au fost aproximativ 21.000 de vizualizări, cuprinzând 41.000 de minute de vizionare, cu un impact de peste 35.000 de persoane, în cele 8 ore de transmisie în direct. Considerăm că ne-am atins obiectivele, pentru un grup informal de bibliotecari ce și-au propus să dăruiască altceva copiilor, de ziua lor.

Așadar, bibliotecarii, consecvenți și păstrători ai tradițiilor, în cea mai frumoasă zi din an în care sărbătorim copilăria, au arătat farmecul poveștilor citite împreună și au fost mai aproape de toți cei care iubesc copiii și poveștile. Ziua Internațională a Copilului este un prilej în plus pentru ca părinții și bunicii, sprijiniți de bibliotecari, să petreacă mai mult timp împreună cu copiii și să le ofere dragostea și afecțiunea de care aceștia au nevoie. Prin mijloacele și metodele folosite pentru organizarea unui astfel de eveniment, bibliotecarii au arătat, încă odată, că țin pasul cu noul și cu ultimele descoperiri ale tehnicii și științei – chiar acest eveniment reprezentând un element inedit pentru mulți dintre ei.

Echipa de proiect a fost compusă din bibliotecarele: Melania Luana Butnariu, Claudia Șerbănuță, Margareta Tătăruș, Mariana Lucia Marian, Maria Truța, Mihaela Stanciu, Maria Olaru, Vlăduț Andreescu. Evenimentul s-a desfășurat cu susținerea Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), Bibliotecii Naționale a României, Editurii Cartea Copiilor, Editurii Signatura și toate editurile prietene.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii