Ticker

6/recent/ticker-posts

260 de lucrări de artă intră în concurs la Bienala Naţională "Camil Ressu" de la Galaţi

 

Un număr de 260 de lucrări de pictură, grafică şi sculptură vor intra în concurs la Bienala Naţională "Camil Ressu", organizată de Muzeul de Artă Vizuală Galaţi, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al instituţiei de cultură, Simona Biriş.

Potrivit acesteia, evenimentul cultural, aflat la prima ediţie, se va desfăşura pe esplanada din faţa muzeului şi va avea deschiderea, vineri, de la ora 19,00. După discursurile oficiale şi anunţarea premianţilor, publicul va putea să admire expoziţia, cu menţiunea că, în fiecare sală se vor putea afla maxim 5 vizitatori, simultan, pentru a se putea respecta distanţarea. Purtarea măştii este obligatorie.

"La această primă ediţie, organizată de Muzeul de Artă Vizuală Galaţi, în colaborare cu Uniunea Artiştilor Plastici(UAP), filiala Galaţi, intră în concurs 260 de lucrări de pictură, grafică şi sculptură, create de artişti din toată ţara, iar câştigătorii vor fi stabiliţi de un juriu format din academicianul Răzvan Theodorescu, criticul şi istoricul de artă Pavel Şuşară, sculptorul Cristian Paul Bedivan, David Sava, preşedintele UAP Galaţi, şi Dan Basarab Nanu, directorul Muzeului de Artă Vizuală. Premiile sunt oferite de Consiliul Judeţean Galaţi", a declarat Biriş.

Toate lucrările de artă premiate vor rămâne la Galaţi şi vor fi parte a patrimoniului Muzeului de Arte Vizuale. Expoziţia va fi deschisă până pe 18 octombrie.


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii