Ticker

6/recent/ticker-posts

Prima editie a Olimpiadei de benzi desenate

 

Vă invităm să participați la proiectul internațional „Olimpiada de benzi desenate" – ediția I, proiect desfășurat sub egida Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Biblioteca Județeană „Panait Istrati" Brăila s-a alăturat acestui proiect, un demers original care aparține autorului de benzi desenate Mihai Ionuț Grăjdeanu.

Olimpiada de Benzi Desenate este un concurs internațional de benzi desenate, de promovare a spiritului olimpic și conștientizare a valorilor culturale naționale , europene și internaționale în rândul elevilor din mediul de viață primar, gimnazial și liceu.

Tema acestei ediții : „ Povestea inelelor olimpice" (ținând cont că anul acesta se împlinesc 100 de ani de la prima prezentare oficială a steagului olimpic).

Concursul se adresează elevilor claselor I-XII, pasionați de grafică și benzi desenate.

Fiecare participant va realiza o lucrare de bandă desenată pe o singură pagină (format A4 pentru clasele I-VI și format A3 pentru clasele VII-XII).

Lucrarea trebuie să conțină titlul și numele autorului- în partea de sus a lucrării și clasa, școala și orașul- în partea de jos. Fiecare concurent poate participa cu o singură lucrare, originală.

Specificații tehnice : metoda de lucru trebuie să respecte etapele realizării unei benzi desenate : desen în creion, contur, culoare (creioane colorate, carioci, tempera, acuarelă) sau alb-negru cu nuanțe de gri.

Subiectele concursului : spiritul olimpic, valorile olimpismului.

Detalii suplimentare privind acest concurs puteți găsi accesând linkul

:https://www.facebook.com/106987390837966/videos/754870011833749/?epa=SEARCH_BOX


Regulament de desfășurare (ÎNSCRIERILE SE FAC PRIN BIBLIOTECILE DE CARE APARȚIN COPIII.):

1. Condiții de participare: concursul este destinat doar școlarilor și elevilor (clasele I – XII).

2. Specificații tehnice: metoda de lucru trebuie să respecte etapele realizării unei benzi desenate: desen în creion, contur, culoare (creioane colorate, carioci, tempera, acuarelă) sau alb-negru cu nuanțe de gri.

3. Dimensiunea lucrării: format A4 pentru clasele I – VI și format A3 pentru clasele VII - XII.

4. OBLIGATORIU: În partea de sus a lucrării trebuie trecut tiltul poveștii și numele autorului (elevului), iar în partea de jos a lucrării trebuie trecute clasa, școala și orașul / comuna.

5. Participanții vor concura în următoarele grupe:

Grupa A: clasele I - II

Grupa B: clasele III - IV

Grupa C: clasele V - VI

Grupa D: clasele VII - VIII

Grupa E: clasele IX - X

Grupa F: clasele XI - XII

6. Lucrarea trebuie să fie realizată de un singur elev care-și asumă originalitatea subiectului, a poveștii în benzi desenate. Orice idee copiată, va fi eliminată din concurs.

7. Lucrarea de bandă desenată trebuie realizată pe o singură pagină. Fiecare concurent poate participa cu o singură lucrare.

8. Lucrările de bandă desenată vor fi trimise doar via email, la adresa olimpiadabd@gmail.com, scanate la rezoluția 300 dpi, până la data de 1 noiembrie 2020, ora 12:00.

9. Prin completarea formularului de înscriere, participantul (dacă are peste 18 ani), părintele sau tutorele legal (pentru cei sub 18 ani) declară că este autorul unic al lucrării şi posedă drepturile de autor personale şi economice asupra acesteia, iar lucrarea în speță nu va aduce prejudicii asupra drepturilor sau intereselor unor terţi.

10. Organizatorii concursului nu își asumă nici o responsabilitate privind eventualele încălcări ale dreptului de autor.

11. De asemenea, prin încrierea în concurs, școlarul / elevul își exprimă acordul cu utilizarea lucrării, parțial sau integral de către organizatori, în scopul promovării Olimpiadei de benzi desenate, cât și pentru realizarea unor expoziții cu cele mai bune lucrări intrate în concurs.


Se vor acorda premii (insigne, diplome, produse) pentru fiecare grupă de participare: un loc I; un loc II; un loc III. În total vor fi 18 căștigători.

Toți participanții vor primi diplome de participare via e-mail.

Cele mai bune lucrări vor fi expuse în incinta unor muzee și în alte instituții de cultură din țară.

Data și locul galei de premiere se va anunța la o dată ulterioară (sau se va face online, în funcție de condițiile impuse de starea de alertă).

Parteneri: ACADEMIA OLIMPICĂ ROMÂNĂ - filiala Caras Severin, RADIO ROMÂNIA CULTURAL, UNIUNEA ZIARIȘTILOR PROFESIONIȘTI DIN ROMÂNIA, ASOCIAȚIA NAȚIONALĂ A BIBLIOTECILOR PUBLICE DIN ROMÂNIA, ASOCIAȚIA BIBLIOTECARILOR din ROMÂNIA, MANGALIA NEWS.

Înscrierea lucrărilor se face la Sectia pentru Copii. Ludoteca până la data de 20 octombrie 2020.

Persoană de contact : Doinița Mihaela Stanciu, 0740681971


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii