Ticker

6/recent/ticker-posts

Un sound și vibe unicat în capitala culturală a jazzului

Prologul acestui eveniment a fost inițiat de pianistul de jazz Sorin Zlat care a oferit publicului o inegalabilă experiență muzicală cu proiectul Groove Garden. 

Acest vibe a fost continuat și augmentat în profunzime de Daniel Rocca, și FiRMA, care a oferit un showjazz de mare clasă, demonstrând astfel calitățile artistice ale unei formații care și-a consacrat un nume în muzica de peste 20 de ani. 

Firma a fost la propriu un poem pe note în ritm de jazz cu un sound impecabil plin de savoare, oferind celei de-a doua zi de festival un motiv în plus de a sărbători viața prin muzică.”Rămâi mereu în sufletul meu” s-a auzit pe scena din Sibiu alături de mii de participanți, atât din piață cât și online.  

Contopirea celor două granițe dintre jazz și rock a fost atinsă și în ultima zi de festival când Vița de Vie au transformat ”Basul și cu toba mare” în jazz. Cu o mare acuratețe orchestrațională, Adrian Despot, solistul trupei Vița de Vie a condus publicul spre o experiență transparentă și plină de frumusețe a cunoașterii muzicii. ”Asta înseamnă muzică”, a precizat solistul dublând spiritul și deviza Sibiu Jazz Festival.

Publicul din online și din offline a simțit deopotrivă emoția întâlnirii cu muzica din Sibiu Jazz Festival și dedicația unei întregi echipe care a făcut din muzică un jazzlifestyle. 

”Emoția a fost dictonul acestei ediții. Am trecut cu toții printr-o gamă variată de emoții de la cele pământești legate de actuala pandemie la cele repertoriale și manageriale, însă emoția care a dominat Sibiu Jazz Festival a fost muzica. Aceasta este rațiunea noastră și acel modus vivendi care asigură unicitatea festivalului și conservarea valorii sale în timp”, a explicat Simona Maxim, managerului festivalului de jazz de la Sibiu. 

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii