Ticker

6/recent/ticker-posts

FESTIVALUL INTERNAȚIONAL al AFORISMULUI, ediția a V-a, TECUCI

Perioada de desfășurare: 7-8 octombrie 2021.
Organizatori: Fundația ,,Pelin” și Biblioteca Municipală ,,Ștefan Petică” din localitate.

Concurenții vor trimite câte 30 de aforisme inedite, nepublicate și nepremiate la alte concursuri. Lucrările vor fi prezentate pe o pagină nesemnată. Pe altă pagină vor comunica: adresa electronică, poștală, telefon și un scurt CV (max. 50 de cuvinte).

Scriitorii consacrați sunt rugați să trimită câte 20 de aforisme (sau 10 epigrame) pentru rubrica Hors concours a Antologiei. 

Expedierea lucrărilor se va face în perioada 15 mai15 iulie a.c., pe adresele:
- vasghica@gmail.com, fundatiapelin@yahoo.com

-Se vor acorda: diplome, plachete, cărți și alte premii speciale din partea unor publicații, edituri, sponsori.

Participanții se pot înscrie pentru prezentarea unor referate despre aforism/epigramă, dar și amintiri,impresii (de la edițiile precedente), interviuri, pe care le vor trimite organizatorilor, până pe data de 15 iulie a.c. Conform tradiției, 250-300 de elevi își vor etala, în fața scriitorilor invitați (cca 60), cunoștințele lor, în materie de aforism.

În program: sesiune de comunicări, lansări de carte, prezentarea Antologiei Festivalului, ediția a V-a, 2021,dezbateri, gala elevilor, Turnirul aforiștilor și al epigramiștilor, scurt concert de muzică clasică, recital de aforisme și epigrame, în sala I. Petrovici. Organizatorii asigură masa, cazarea și transport (pentru distanțe mai mari de 200 km.) În caz de carantină, ediția online va avea loc pe data de 8 octombrie 2021,începând cu ora 10. 

Informații suplimentare:
Vasile Ghica, telefon: 0751.326.955 
Președinte de Onoare, Ștefan Cazimir, critic și istoric literar
Președinte Fundație, Doru Eugen Pelin
Președinte Festival, Vasile Ghica 


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii