Subscribe Us

Concursul de proză scurtă Nicolae Velea, ediția a V-a 2021

 

Concursul de proză scurtă „Nicolae Velea", ediția 2021, va avea loc în perioada   5 SEPTEMBRIE-20 OCTOMBRIE și se va finaliza cu ceremonia de acordare a premiilor și de lansare a ANTOLOGIEI concursului în a doua parte a lunii noiembrie.

1. Tematica ediției a V-a a concursului va fi la alegerea autorilor.
2. Pot participa scriitori de limbă română, indiferent de vârstă și de țara de rezidență;
3. Textele (inedite) vor fi scrise în document word, cu diacritice, paginare A4, font TNR de 12, spațiere la 1,15, vor avea cel mult 5 pagini și vor fi trimise prin e-mail pe adresa, arenaliterara@yahoo.com, până la data de 20 octombrie, inclusiv.
4. Într-un attach separat, autorul va trimite un scurt CV și o fotografie bust (obligatoriu pentru cei care doresc ca textele să le apară în antologie), datele de contact- numele și prenumele, adresa de domiciliu și numărul de telefon la care poate fi contactat și precizarea opțiunii de a achiziționa antologia.
5. Jurizarea se face între 20 octombrie - 5 noiembrie de un juriu format din scriitori de prestigiu.
6. Rezultatele vor fi anunțate în revista Arena literară nr. 23, în alte publicații de profil, pe Facebook(pagina Roșu Nae) și pe Grupul „Arena literară”  iar participanților prin e-mail.
II. Se acordă următoarele distincții:
- Marele premiu „Nicolae Velea” constând în publicarea gratuită a unui volum de proză de 150-200 pagini;
- Premiile „Constantin Stan”; „Fănuș Neagu”; și „Iulia Hasdeu” (pentru cel mai tânăr participant), care constau în diplome, publicarea textelor în revista Arena literară și un set de cărți acordat de ADEPC;
- Trei mențiuni constând în diplome și cărți oferite de ADEPC.
- Alte texte evidențiate de juriu vor fi publicate  în revista Arena literară și alte reviste de cultură partenere.
7. Cele mai valoroase 50 texte trimise pentru concurs, la propunerea juriului, vor fi incluse într-o antologie.

Note
- Autorii care nu respectă prevederile de la punctele 2 și 3 vor fi excluși din concurs.
- Prețul  pentru două ex. din Antologie va fi de 70 lei (inclusiv cheltuielile de transport în țară), urmând ca autorilor selecționați pentru antologie să li se comunice acest lucru iar celor care și-au exprimat opțiunea de cumpărare să li se comunice modalitatea de plată.
- Textele autorilor care nu doresc achiziționarea nu vor fi incluse în antologie

A.L.                                                                                                       ADEPCTrimiteți un comentariu

0 Comentarii