Ticker

6/recent/ticker-posts

Festivalul Național de Poezie Nicolae Labiș, ediția a 53-a, 2021

 


Organizatorii Festivalului Național de Poezie „Nicolae Labiș”, ediția a 53-a, Consiliul Județean Suceava, Centrul Cultural „Bucovina”, Centrul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Suceava, în colaborare cu Societatea Scriitorilor Bucovineni, Muzeul Bucovinei, Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, Primăria comunei Mălini, anunță că sunt în plină desfășurare înscrierile pentru această competiție, care se desfășoară, în perioada 1 – 4 octombrie 2021, la Suceava și Mălini.

Regulament concurs

La concurs pot participa autori care nu au depășit vârsta de 35 de ani, nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor, nu au debutat editorial și nu au obținut „Marele Premiu” la edițiile precedente ale concursului.

Lucrările vor purta, în loc de semnătură, un motto ales de autor, un singur motto pe toate lucrările, deasupra titlului și vor fi trimise, în atașamente diferite, împreună cu un Curriculum Vitae al autorului, pe adresa electronică: ioanmanole2010@gmail.com până la data de 12 septembrie 2021.

Mottoul de pe lucrări se va regăsi şi în CV-ul atașat. În Curriculum Vitae se vor specifica în mod obligatoriu: numele și prenumele autorului, locul și data nașterii, studii, activitate literară, adresa completă, numărul de telefon și adresa electronică. Indiferent că sunt trimise în concurs 5 sau 10 lucrări, toate trebuie să fie grupate în același atașament, un singur atașament pentru lucrări și unul pentru datele personale. Fiecare participant are dreptul de a se înscrie în concurs cu minimum cinci (5) poezii și maximum zece (10).

Laureații vor fi publicați în „Caiete mălinene“

Lucrările nu se returnează, ele urmând a intra în patrimoniul concursului „Nicolae Labiș“, iar laureații vor fi publicați în „Caiete mălinene“, volum editat pe suport electronic de Centrul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Suceava din cadrul Centrului Cultural Bucovina.

Pentru cele mai valoroase lucrări prezentate în concurs, juriul va acorda premii consistente în bani. Premiul special este acordat de familia poetului Nicolae Labiș. 

 


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii