Ticker

6/recent/ticker-posts

ZILELE CARAGIALE 29-30 ianuarie 2022

 


Muzeul "Ion Luca Caragiale" din Ploieşti, secţie a Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, organizează, în perioada 29-30 ianuarie 2022, ZILELE CARAGIALE, eveniment cu dublă semnificaţie: 170 de ani de la naşterea scriitorului Ion Luca Caragiale şi aniversarea a 60 de ani de la înfiinţarea Muzeului "Ion Luca Caragiale" de către părintele muzeografiei prahovene, prof. Nicolae Simache.

Program:

Sâmbătă, 29 ianuarie 2022

Concursul Naţional de interpretare artistică a personajelor caragialiene "Caragiale, contemporanul nostru"

Cea de-a XXIV-a ediţie a concursului, devenit o tradiţie a instituţiei de cultură, se va desfăşura în mediul virtual, reunind peste 20 de trupe de actori - elevi din ciclul primar şi gimnazial ai şcolilor din ţară şi municipiul Bucureşti. Anul acesta, la împlinirea a 170 de ani de la naşterea dramaturgului, micii artişti, prin talentul lor, vor aduce în prim-plan lumea plină de culoare a personajelor lui Caragiale.

Întregul concurs vaputea fi urmărit, începând cu ora 10.00, pe site-ul www.histmuseumph.ro, pe paginile de Facebook ale Muzeului "Ion Luca Caragiale" Ploieşti şi Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, cât şi pe canalul de YouTube.

Duminică, 30 ianuarie 2022, la ora 10:30, Sala Auditorium, a Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova (transmitere live pe pagina de Facebook a Muzeului "Ion Luca Caragiale" Ploieşti)
- Caragiale la ceas aniversar
- Cuvânt de salut
- Muzeograf Mihai Dumitrache, manager interimar al Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova;
- ing. Monica Bostan, conservator coordonator al Muzeului "Ion Luca Caragiale" Ploieşti.

Omagiu lui Ion Luca Caragiale
- Invitaţi: - Ilie Gâlea - actor la Teatrul "Toma Caragiu" Ploieşti;
- Iuliu Dan Gâlea - actorcolaborator la Teatrul "Toma Caragiu" Ploieşti.

Festivitatea de premiere a Concursului Naţional de interpretare artistică a personajelor caragialiene "Caragiale, contemporanul nostru", ediţia a XXIV-a "Al matale, Caragiale..."

Spectacol de teatru susţinut de trupa de teatru "Haioşii", de la Colegiul de Artă "Carmen Sylva", Ploieşti, coordonată de bibl. Nicolette Neculai şi prof. înv. primar Iulia Ionescu.

Depuneri de flori la busturile dramaturgului din faţa Muzeului Ceasului "Nicolae Simache" şi din curtea Muzeului "Ion Luca Caragiale"

Duminică, 30 ianuarie 2022, intrarea va fi liberă la Muzeul "Ion Luca Caragiale",respectându-se normele în vigoare pentru prevenirea îmbolnăvirii cu virusul SARS-Cov2.


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii