Ticker

6/recent/ticker-posts

Filme de Radu Jude, Ştefan Constantinescu şi Anca Damian, la Festivalul de Film de la Goteborg

 


La cea de-a 45-a ediţie a Festivalului de Film de la Goteborg (Suedia), programată în perioada 28 ianuarie - 6 februarie 2022, vor fi proiectate trei filme din România: "Babardeală cu bucluc sau porno balamuc" de Radu Jude (în secţiunea Focus: Disorder), "Om Câine"/ "Man and Dog" de Ştefan Constantinescu (premiera mondială la Goteborg, în secţiunea Nordic Light) şi"Insula" de Anca Damian (în secţiunea Visionaries). 

Festivalul de Film de la Goteborg prezintă anual aproximativ 400 de producţii din întreaga lume, iar la proiecţii participă în jur de 160.000 de spectatori. Aproximativ 1.900 de cineaşti, jurnalişti şi delegaţi din industrie sunt prezenţi anual la Festival. În contextul pandemiei, ediţia de anul trecut a avut loc online, însă a atras cel mai numeros public de până acum. Anul acesta, organizatorii vor realiza o ediţie cu prezenţă fizică, completată de un program online de 50 de filme.

În cadrul ediţiei din 2022 a Festivalului de Film de la Goteborg sunt programate 12 evenimente în care filmele româneşti vor fi în prim-plan. Regizorul Radu Jude va fi invitat special al Festivalului, iar miercuri, 2 februarie, şi joi, 3 februarie, va avea dezbateri, alături de criticii de film suedezi Sanjin Pejkovic şi Johan Blomqvist.


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii