Ticker

6/recent/ticker-posts

AFCN LANSEAZĂ O NOUĂ SESIUNE DE FINAŢARE

 


Noul Consiliu al Administraţiei Fondului Cultural Naţional, numit prin ordinul ministrului culturii la începutul lunii februarie, a definit în cadrul primei reuniuni cadrul de derulare a sesiunii de finanţare II/2022 şi a apelului pentru programe culturale multianuale.

Este prevăzut un buget de 13 milioane de lei pentru proiecte culturale care pot fi înscrise în 11 arii tematice: Arte vizuale, Teatru, Muzică, Dans, Artă digitală şi noile medii, Intervenţie culturală, Educaţie prin cultură, Promovarea culturii scrise, Patrimoniu cultural material, Patrimoniu cultural imaterial, Proiecte cu caracter repetitiv.

Apelul pentru programe multianuale are alocat un buget de 2 milioane de lei şi este destinat programelor derulate până la finalul anului 2023.
"Eu şi colegii mei suntem bucuroşi că sesiunea de finanţare este lansată conform calendarului şi că, pe acest fundal de nesiguranţă internaţională, AFCN poate oferi un reper de predictibilitate. Sperăm ca operatorii culturali să găsească resursele, acum mai mult ca oricând, de a-şi canaliza energiile creative către publicul de toate vârstele." a declarat doamna Aura Corbeanu, noua preşedintă a Consiliului.

"Consider că păstrarea în mare parte a componenţei consiliului AFCN permite consolidarea abordării începute în 2020. Suntem determinaţi să ne implicăm în continuare în procesul de consolidare a AFCN şi să urmărim, în dialog cu beneficiarii finanţărilor, procesul de actualizare a OG 51/1998, relansat de Ministerul Culturii," a mai adăugat doamna Corbeanu.

Perioada de înscriere a proiectelor culturale pe platforma online începe pe 1 martie şi se încheie pe 30 martie 2022. Un operator cultural poate înscrie maximum 2 (două) oferte culturale pe sesiune. Se menţine condiţia de eligibilitate ca ofertele culturale depuse să nu fie co-finanţate din alte fonduri publice care aplică scheme de minimis.

Toate informaţiile sunt disponibile online pe pagina www.afcn.ro. Vă invităm să consultaţi toate documentele publicate, care sunt revizuite la fiecare sesiune.

Invităm totodată experţii interesaţi să se implice ca evaluatori, să-şi înscrie candidatura în aplicaţia online. Candidatura se depune individual, începând cu 1 martie a.c., prin completarea unui profil personal în aplicaţia online, accesibilă la www.afcn-experti.ro, urmată de selectarea butonului de înscriere la sesiunea curentă şi selectarea a maximum două arii tematice de expertiză.

Termenul limită pentru înscrierea ofertelor culturale şi a candidaturii evaluatorilor este 30 martie 2022, ora 17:00.


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii