Ticker

6/recent/ticker-posts

Expoziţie de pictură - artă decorativă la Artoteca Bibliotecii Metropolitane Bucureşti

 


Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB) prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti anunţă vernisajul expoziţiei de pictură - artă decorativă, intitulată "5", joi, 10 februarie 2021, începând cu ora 18:00, la Artoteca BMB.

Artiştii care semnează expoziţia, membri ai Uniunii Artiştilor Plastici din România, sunt nume afirmate ale simezelor actuale şi vor putea fi întâlniţi la deschiderea evenimentului: Ioana Lavinia Streinu şi Eusebio Spînu.

Ioana Lavinia Streinu s-a născut în Drobeta Turnu Severin şi a absolvit Academia de Artă "Luceafărul" din Bucureşti, secţia Arte Plastice - pictură de şevalet, promoţia 1999. Din 2008 este Doctor în Arte Vizuale. Este profesor de pictură la Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza din Bucureşti şi inspector şcolar pentru Arte Vizuale în cadrul ISMB. Lucrările sale au putut fi admirate în cadrul a numeroase expoziţii personale şi de grup.

Originar din Constanţa, Eusebiu Spînu este absolvent al Academiei Naţionale de Arte "Nicolae Grigorescu" Bucureşti, secţia ceramică, promoţia 1995. A participat ca artist-ceramist, la expoziţii de grup ce au avut loc la Iaşi, Cluj, Bucureşti, Mamaia, Mangalia, precum şi la evenimente similare din Belgia, Franţa, Japonia, Bulgaria, Canada şi Portugalia. De asemenea, are în palmares numeroase expoziţii personale desfăşurate atât în ţară, cât şi în străinătate.

În deschiderea evenimentului vor vorbi despre artişti şi creaţiile lor curatorii Carmen Olteanu, pictor şi doctor în arte plastice, şi Radu George Serafim, critic de artă.

Iubitorii de artă pot vizita expoziţia de pictură, parte din Stagiunea Permanentă de Artă Plastică Temeiuri, în perioada 10 februarie - 10 martie a.c., de luni până vineri, conform programului Artotecii BMB, Şoseaua Mihai Bravu, Nr. 4. Ca de fiecare dată, evenimentul se va desfăşura în condiţii de deplină siguranţă atât pentru public, cât şi pentru personal, în conformitate cu prevederile legale în vigoare impuse în contextul epidemiologic actual. Accesul la eveniment se va face în baza Certificatului verde.

Biblioteca Metropolitană Bucureşti este o reţea de biblioteci publice, aflată sub patronajul Primăriei Municipiului Bucureşti, care facilitează accesul la informare şi lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziţia publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureştiului, BMB contribuie activ la îmbunătăţirea calităţii vieţii membrilor comunităţii.

Serviciul Comunicare BMB

E-mail: comunicare@bibmet.ro
www.bibmet.ro


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii