Ticker

6/recent/ticker-posts

Menajeria de sticlă - în premieră la Teatrul Mic

 


Teatrul Mic prezintă în datele de 13 şi 19 februarie, de la ora 19:00, la Sala Studio - Gabroveni 57, premiera "Menajeria de sticlă"- piesa celebrului autor american Tennessee Williams, laureat al Premiului Pulitzer în 1948 şi în 1955 pentru "Un tramvai numit dorinţă" şi "Pisica pe acoperişul fierbinte".

Montarea coordonată de Liliana Pană şi Gelu Colceag evidenţiază subtil şi în cheie tragicomică profunzimea şi vulnerabilitatea condiţiei umane.

Din postura de martor din umbră al evenimentelor, publicul va avea ocazia să observe şi să se lase purtat în universul marcat de iluzie şi angoasă al unei familii destrămate. Astfel, deşi firul acţiunii este relatat din perspectiva detaşată a lui Tom Wingfield, povestea se conturează treptat în jurul sensibilei sale surori, Laura, şi în jurul dorinţelor si ambiţiilor mamei pătimaşe, cea care vrea să influenţeze şi să conducă destinul celor doi pentru a se împlini pe sine.

În distribuţia spectacolului evoluează actorii Irina Rădulescu, Silvana Mihai, Liliana Pană, Andrei Seuşan, Alexandru Voicu şi Tudor Istodor.

Întreaga existenţă a unei familii este întreruptă de plecarea tatălui. Acest moment de dezechilibru familial devine pentru cei trei membri ai familiei un moment zero, o gaură neagră care, pe măsură ce timpul trece, le absoarbe viaţa.

Incapacitatea de a se desprinde de trecut îi împiedică să evolueze, să trăiască şi nu doar să supravieţuiască unui prezent în care se simt profund nefericiţi.

Spectacolul sondează fragilitatea fiinţei umane, este un studiu psihologic asupra modului în care fiinţa noastră vibrează adânc şi sistematic la abandon, la absenţa iubirii, dar şi la speranţa şi la gândul de a evada într-o lume mai bună. Liliana Pană

Biletele sunt disponibile online pe www.teatrulmic.ro , site-ul bilet.ro şi la casele de bilete ale Teatrului Mic - Constantin Mille 16 şi Gabroveni 57.

MENAJERIA DE STICLĂ de Tennessee Williams
Traducerea: Anda Boldur

Distribuţia:
Laura Wingfield: Irina Rădulescu / Silvana Mihai
Amanda Wingfield: Liliana Pană
Tom Wingfield: Andrei Seuşan / Alexandru Voicu
Jim O'Connor: Tudor Istodor

Coordonatori proiect: Liliana Pană, Gelu Colceag
Scenografia: Ioana Colceag
Asistent scenografie: Diana Moţea


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii