Ticker

6/recent/ticker-posts

Palatul Comisiei Europene a Dunării – Marcă a Patrimoniului European

 


Palatul Comisiei Europene a Dunării - sediul Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” încă din anul 1968 – a obținut titlul de Marca Patrimoniului European, în cadrul competiției internaționale organizată de Comisia Europeană. Astfel, monumentul istoric de la Galați, pentru care Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”, cu sprijinul Consiliului Județean, s-a înscris în competiția europeană, este candidatul din partea României care a fost declarat câștigător și va primi, în curând, onoranta distincție acordată de Comisia Europeană.

Situl de la Galați a fost înscris în marea competiție europeană de Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”, cu sprijinul Consiliului Județean Galați, cu un proiect serios, prin intermediul căruia a fost prezentată istoria clădirii monument istoric, a fost argumentată semnificația europeană a sitului și s-au propus o serie de acțiuni și evenimente de promovare a Palatului Comisiei Europene a Dunării, de conștientizare și de insuflare în rândul publicului, în special celui tânăr, a valorilor europene și sentimentului de apartenență la marea familie europeană.

„Suntem prima instituție din Galați care candidează pentru acest titlu și ne bucură nespus acest câștig, care nu este doar al Bibliotecii, Consiliului Județean sau al partenerilor noștri, ci, înainte de toate, este un câștig pentru comunitatea gălățeană și pentru România. În țara noastră, un singur sit mai deținea acest titlu - Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței, din Sighetu-Marmației. Acest succes este încununarea unei munci de echipă, noi beneficiind de suport din partea Consiliului Județean, dar și de o frumoasă colaborare cu domnul prof. univ. dr. Constantin Ardeleanu. Le mulțumesc tuturor colegilor și partenerilor implicați în acest proiect”, a declarat Corina-Emanuela Dobre, managerul Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”.

Amintim că, în luna martie a anului trecut, Institutul Național al Patrimoniului a anunțat că Palatul Comisiei Europene a Dunării de la Galați și Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA de la Sibiu au trecut de preselecția națională și s-au calificat astfel în competiția europeană pentru acordarea Mărcii Patrimoniului European. În final, Comisia Europeană a declarat câștigător monumentul istoric de la Galați.


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii