Ticker

6/recent/ticker-posts

Alfabet, un nou nume pe piața revistelor de literatură

 


Semnalăm apariția primului număr al revistei de literatură, idei și atitudini culturale - Alfabet. Editată de Grupul de publicații Carașul, revista o are drept director pe Luminița Zaharia, redactor-șef pe Carmen Tania Grigore iar în redacție pe Maria Sava, Cristina Zaharia și Gorun Manolescu. Din editorialul acestui prim număr, mai 2022, semnat de Luminița Zaharia și intitulat La început de drum, aflăm că revista se dorește a fi o revistă de cultură de la A la Z, deschisă tuturor creatorilor - debutanți, scriitori consacrați, din țară sau străinătate, numitorul comun fiind, desigur, calitatea textelor.

Întâlnim semnăturile criticului Ionel Bota și ale poeților: Carmen Tania Grigore, Camelia Iuliana Radu, Luminița Zaharia, Ottilia Ardelean, Nicoleta Stanciu, Mariana Dobrică, Valerian Berdule, George Ioniță și nu în ultimul rând pe cea a colegului nostru Virgil Andronescu. Mai trebuie amintită și Corina Vlădoiu la proză.

Structura revistei este alfabet liric, epic, alfabetul artelor și cronică literară. Concepția, prezentarea grafică și ilustrațiile aparțin Alinei Astălus. 

Din partea Literei 13 dorim acestei publicații mult succes! 

Mihai Vintilă
redactor-șef 
Litera 13


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii