Ticker

6/recent/ticker-posts

Administraţia Fondului Cultural Naţional deschide apelul de proiecte în cadrul sesiunii de finanţare 2 din 2023

 


Consiliul AFCN a alocat pentru această sesiune 13 milioane de lei. Proiectele propuse pot fi înscrise în 11 arii tematice: Arte vizuale, Teatru, Muzică, Dans, Artă digitală şi noile medii, Intervenţie culturală, Educaţie prin cultură, Promovarea culturii scrise, Patrimoniu cultural material, Patrimoniu cultural imaterial, Proiecte cu caracter repetitiv.

Întrucât de la sesiunea anterioară platforma de depunere a proiectelor a fost actualizată şi instalată la o nouă adresă (www.afcn-proiecte.ro), toţi solicitanţii care depun pentru prima dată un proiect pe această platformă, vor trebui să îşi creeze un cont nou, indiferent că sunt sau nu la prima solicitare.

Ca urmare a aprobării prin Legea nr. 286/2022 a Ordonanţei de Urgenţă 83/2022 au fost făcute o serie de amendamente care au adus mai multă claritate unor formulări din ordonanţă cum ar fi de exemplul regimul de eligibilitate a TVA sau cadrul de co-finanţare a unui proiect din mai multe surse publice.

Un solicitant poate înscrie maximum 2 (două) proiecte culturale. Vă semnalăm că proiectele culturale co-finanţate din alte fonduri publice care aplică scheme de minimis şi/sau proiectele care sunt finanţate prin PNRR nu sunt eligibile.

Pentru a veni în sprijinul solicitanţilor aflaţi la prima încercare, începând cu această sesiune este disponibilă o scurtă animaţie care prezintă paşii de urmat în înscrierea unei cereri de finanţare.

Perioada de înscriere a proiectelor culturale pe platforma online începe pe 1 martie şi se încheie pe 30 martie 2023, ora 24:00 dar AFCN va asigura asistenţa tehnică în ultima zi doar până la ora 17:00.

Toate informaţiile sunt detaliate în ghidul solicitantului care integrează toate modificările cadrului legal şi procedural, şi sunt disponibile online pe pagina www.afcn-proiecte.ro/apel-finantare.html. 


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii