Ticker

6/recent/ticker-posts

Craiova Theater Networking Talents 2023

 


Ce de-a V-a ediţie a Festivalului Internaţional al Tinerilor Regizori Theater Networking Talents (TNT) se va desfăşura anul acesta în perioada 4-7 iulie, la Craiova. Spectacolele vor fi prezentate în cadrul unui showcase format din producţii ale studenţilor facultăţilor de regie de teatru din România şi din străinătate, absolvenţi ai promoţiei 2023.

Invitatul special al acestei ediţii este Ivan Vîrîpaev, cel mai cunoscut şi mai frecvent montat dramaturg, regizor de teatru şi film, scenarist, producător şi actor de origine rusă contemporan. Stabilit în Polonia de mai bine de 10 ani, cu peste 300 de montări în teatre din întreaga lume, dramaturgul este interzis în prezent în teatrele din ţara natală, din cauza poziţionării sale anti-război.

Selecţia oficială TNT de anul acesta cuprinde 6 spectacole de licenţă/master ale regizorilor din România şi Polonia:

* CUTREMUR ÎN LONDRA de Mike Bartlett, regia Dora Dobrovszki (master, Universitatea de Arte Târgu-Mureş)
* LITTLE LIGHT de Alice Birch, regia Mara Bugarin (licenţă, UNATC Bucureşti)
* MERCURY FUR de Philip Ridley, regia Teodora Florea (master, UNATC Bucureşti)
* PEŞTII DORM? de Jens Raschke, regia Tania Drăghici (licenţă, UNATC Bucureşti)
* RICHARD III după William Shakespeare, regia Denisa Hălăngău (licenţă, Facultatea de Teatru şi Film, UBB Cluj-Napoca)
* SEASON IN THE LIGHT, dramaturgia şi regia Aleksandra Bielewicz (master, Academia Naţională de Arta Dramatică din Varşovia, Polonia)

Programul festivalului include o serie de spectacole recomandate din zona independentă - Slugă la doi stăpâni - prezentat de trupa de liceeni A.C.T. Bacău la Ideo Ideis, Situaţia - spectacol ndependent produs de Fado Pub în Craiova în regia lui Darko Huruială şi v e r S E T 8,23 - spectacol de licenţă al absolvenţilor programului de actorie din cadrul Departamentului Arte şi Media, în regia Haricleei Nicolau.

Programul cuprinde şi proiecţia unei selecţii de scurtmetraje realizate de absolvenţi ai UNATC Bucureşti, UBB Cluj, Universitatea din Craiova şi Universitatea Sapienţia), o serie de conferinţe moderate de Iulia Popovici şi un dialog cu dramaturgul Ivan Vîrîpaev.

Theater Networking Talents (TNT) este organizat de Teatrul Naţional "Marin Sorescu" din Craiova şi Departamentul Arte şi Media din cadrul Facultăţii de Litere al Universităţii Craiova, cu sprijinul finanţatorilor: Ministerul Culturii, Ministerul Educaţiei şi Consiliul Judeţean Dolj.


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii