Ticker

6/recent/ticker-posts

Început de an școlar la Școala Gimnazială George Emil Palade din Buzău

 


Venirea toamnei aduce finalul vacanței de vară (vacanța mare), iar elevii se pregătesc pentru începerea unui nou an dedicat studiului. Pentru Școala Gimnazială „George Emil Palade” din municipiul Buzău, aceasta este cu atât mai mult o perioadă specială, întrucât se împlinesc 55 de ani de la fondarea instituției și 20 de ani de când unitatea de învățământ a primit acest nume frumos, în memoria marelui biolog, medic și om de știință George Emil Palade.

La începutul noului an școlar, pe data de 11 septembrie, au susținut discursuri emoționante, motivând elevii să învețe perpetuu (deoarece însăși viața este o școală, iar noi suntem întotdeauna elevi), doamna profesoară Gheorghe Elena, directorul Școlii Gimnaziale „G. E. Palade” Buzău, precum și reprezentanții unor instituții importante: Inspector principal Mihai Diana (din partea Inspectoratului de Poliție Județean Buzău) și doamna inspector Gogonel Alina (din partea Inspectoratului Școlar Județean Buzău).
Festivitatea a fost încununată de o ceremonie religioasă, susținută de preoții care slujesc la biserica „Sfântul Mare Mucenic Mina”, aflată în proximitatea unității de învățământ – Pr. Vespasian Negoiță și Pr. Alexandru Pripon –, precum și de Pr. Bogdan Rîpeanu, profesor de Religie la Școala Gimnazială „G. E. Palade” din Buzău.

Sperăm ca, în fiecare zi a acestui nou an școlar, elevii să se prezinte la cursuri cu zâmbetul pe buze, întotdeauna dorind să învețe ceva nou, chiar dacă uneori le va fi, poate, greu, întrucât, după cum spunea marele filosof Aristotel, „Rădăcinile educației sunt amare, dar fructele sunt dulci”.

Victoria-Maria Pripon
clasa a VIII-a C,
Școala Gimnazială „George Emil Palade” Buzău


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii