Ticker

6/recent/ticker-posts

Concursul național de creație literară pentru elevi Dimineața cuvintelor

 


Filiala București Literatură copii și tineret din cadrul Uniunii Scriitorilor din România anunță organizarea primei ediții a Concursului național de creație literară pentru elevi „Dimineața cuvintelor”. Concursul se adresează elevilor din clasele V-VIII (secțiunea „Mircea Sântimbreanu”) și clasele IX – XII (secțiunea „Cezar Petrescu”).

Elevii interesați pot participa cu lucrări la subsecțiunile: 
-„Proză scurtă” (unul sau două texte de câte trei, patru pagini) 
-„Poezie” (trei poeme) 
-„Eseu” (unul sau două texte de câte două, trei pagini)

Un elev poate opta pentru toate subsecțiunile concursului. Tematica lucrărilor este la alegerea elevilor participanți.Pot participa și elevi din comunitățile istorice sau din Diaspora.

Lucrările vor fi redactate cu font Times New Roman, corp de literă 12, spațiate la un rând și jumătate.
Plicurile vor fi expediate până în ziua de 15 noiembrie 2023, pe adresa Uniunii Scriitorilor din România (București, Calea Victoriei nr. 133, cod poștal 010071), cu mențiunea „Filiala Literatură copii și tineret, pentru concursul „Dimineața cuvintelor”.

Pe ultima pagină a lucrărilor se vor regăsi următoarele informații: numele elevului, al profesorului coordonator, școala de proveniență, numărul de telefon al elevului.

Juriul va fi format din scriitori care fac parte din filiala noastră.

Se vor acorda premiile I, II și III pentru ambele categorii de vârstă și câte o mențiune. Lucrările premiate vor fi publicate pe site-ul filialei și, selectiv, în publicațiile acesteia. 
Rezultatele concursului vor fi anunțate pe site-ul filialei noastre (www.usr-literaturacopii.ro) și pe grupul de Facebook „Filiala literatură copii și tineret” în ziua de 1 decembrie, ziua de naștere a scriitorului Cezar Petrescu. 

Pentru orice informație sunteți rugați să sunați la numărul de telefon 0747779034.
Președintele filialei
PETRE CRĂCIUN 


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii