Ticker

6/recent/ticker-posts

Festivalul Internațional de Literatură, muzică și artă grafică Nicolae Dabija, Ediția I-a, 2024

 


România Culturală, Editura Scriitorilor Europeni și Asociația Poeților Mondiali, Cenaclul Literar-Artistic „Nicolae Dabija”, Casa de Cultură a Municipiului Iași „Mihai Ursachi”. Invită poeți, scriitori, graficieni, interpreți de muzică, iubitorii și susținătorii culturii și artei din România și din întreaga lume să participe la prima ediție a Festivalului Internațional de Literatură, muzică și artă grafică „Nicolae Dabija”.

Autorii pot participa la următoarele secțiuni:
A-Secțiunea Poezie;
B-Secțiunea Proză;
C-Secțiunea Eseu;
D-Secțiunea Grafică (desen, desen artistic, picturi, pirogravuri, grafică;
E-Secțiunea Grafică de carte (grafică de carte, grafică de carte pentru copii);
F-Secțiunea Muzică (lucrări muzicale pe versul lui Nicolae Dabija).

Pot participa autori din țară și străinătate:
1. Creațiile pentru una din secțiunile selectate (A:Poezie; B:Proză; C: Eseu) vor conține nu mai mult de 5 pagini și vor fi expediate în format A5 cu diacritice și corectură, în doc. Word, font Times New Roman 12, la un rând.
2. Creațiile pentru secțiunea D: Grafică (desen, desen artistic, picturi, pirogravuri, grafică) vor conține nu mai mult de 2 lucrări, obligatoriu pe creația lui Nicolae Dabija, care vor fi scanate și transmise prin poșta electronică indicată.
3. Creațiile pentru secțiunea E: Grafică de carte (grafică de carte, grafică de carte pentru copii) – 1 carte la care a fost executată grafica de persoana pretendentă la secțiunea respectivă cu specificarea autorului grafic pe coperta internă a cărții. Lucrările participante în concurs la prezenta secțiune se transmit în format electronic prin poșta electronică indicată.
4. Creațiile pentru secțiunea F: Muzică (lucrări muzicale pe versul lui Nicolae Dabija) vor conține nu mai mult de 2 piese muzicale (obligatoriu pe versul lui Nicolae Dabija), fișierele cu înregistrarea sonoră vor fi transmise prin mail.

Materialele  autorilor însoțite de un CV cu poză pentru una din secțiunile selectate se  vor trimite pe adresa de e- mail: edituraliricgraph@gmail.com, cu mențiunea ,, Pentru Festivalul Internațional de Literatură, muzică și artă grafică „Nicolae Dabija”.
Fiecare autor poate participa la mai multe secțiuni.

Taxa de înscriere și participare este de 100 RON  și va fi depusă în contul de mai jos:
Asociația Poeților Mondiali
LIBRA INTERNET BANK
Cont IBAN RO42BREL0002004216100100
Tuturor celor antologați li se vor acorda:
- Trofee, medalii, plachete, cupe și diplome;
- Antologia festivalului;

Înscrierile încep pe data de 18 decembrie 2023 și se încheie pe data de 1 februarie 2024, orele 24.
Toți participanții la Festival vor fi invitați să participe și la festivitatea de premiere, care se va desfășura pe data de 16 martie 2024 în Municipiul Iași, România.


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii