Ticker

6/recent/ticker-posts

Apelul la candidaturi pentru Bursele și Rezidențele de Cercetare Științifică Junimea - Ediția a VIII-a

 


Muzeul Național al Literaturii Române Iași și Asociația „Patrimoniu pentru comunitate” Iași au lansat apelul la candidaturi pentru Bursele și Rezidențele de Cercetare Științifică „Junimea” - Ediția a VIII-a. Proiectul susține cercetarea științifică legată de istoria și viața culturală din Iași în domenii precum filologie, istorie, teatru, filosofie, sociologie, muzeologie și patrimoniu.

În 2024, se vor acorda 2 burse și 2 rezidențe de cercetare, inclusiv Bursa de Cercetare Științifică „Alexandru Xenopol” pentru doctoranzi și cercetători, precum și Bursa de Performanță Științifică „Iacob Negruzzi” pentru studenți și masteranzi. Cei interesați, din România, Republica Moldova și Ucraina, pot depune proiecte până la 29 martie 2024.

Dosarele de candidatură, redactate în română sau într-o limbă de circulație internațională, trebuie să conțină CV, formularul de înscriere, o prezentare a proiectului și două scrisori de recomandare pentru studenți, masteranzi și doctoranzi. Proiectele vor fi evaluate pe criterii precum legătura cu autorii reprezentativi pentru Muzeul Național al Literaturii Române Iași și calitatea cercetării propuse.

Câștigătorii ultimelor trei ediții nu pot participa, iar angajații Muzeului și rudele acestora de gradul I sunt excluși. Beneficiarii trebuie să elaboreze un articol științific, iar rezultatele vor fi anunțate pe 5 aprilie 2024.

Perioada de înscriere este 14 februarie – 29 martie 2024, iar candidaturile se vor transmite electronic, la adresa de e-mail programe.mnlri@gmail.com. Rezultatele vor fi anunțate în data de 5 aprilie 2024 pe site-ul www.muzeulliteraturiiiasi.ro.


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii