Ticker

6/recent/ticker-posts

Ideo Ideis. Lumea teatrului prin Atelierele de Explorare dedicate adolescenților

 

Experiența învățării prin intermediul artei Ideo Ideis se extinde în acest an către București, prin intermediul unor Ateliere de Explorare în teatru, special create pentru liceenii cu vârste cuprinse între 14 și 19 ani. Liviu Romanescu, Ana Covalciuc și Mihai Prejban, trei dintre cei mai experimentați formatori Ideo Ideis, vor coordona aceste ateliere intensive, programate pe parcursul lunilor martie și aprilie, fiecare constând în opt întâlniri. Înscrierile sunt deschise începând de astăzi și pot fi realizate prin intermediul platformei ideoideis.ro/ateliere.

Atelierele de explorare prin teatru au luat naștere în cadrul Festivalului care, de 19 ani, transformă Alexandria în epicentrul teatrului tânăr în fiecare vară. Aici, participanții din trupele de teatru selectate beneficiază, în câteva zile, de un program intensiv de exerciții ce îi învață să devină mai conștienți de sine și de ceilalți. Aportul atelierelor susținute de artiști și pedagogi cu experiență a influențat de-a lungul timpului evoluția emoțională și profesională a mai multor generații de adolescenți.

Începând cu această primăvară, fenomenul Ideo Ideis devine accesibil și liceenilor din București, oferindu-le posibilitatea de a se înscrie la unul sau mai multe ateliere, chiar dacă nu fac parte dintr-o trupă de teatru. Participarea la aceste ateliere le va oferi oportunitatea de a-și descoperi și dezvolta propria voce, într-un mediu în care pot exersa încrederea în ceilalți și spiritul de echipă. De asemenea, vor avea șansa de a-și evidenția calitățile, pregătindu-se să strălucească în fața oricărui tip de public. Atelierele din București vor avea loc la OTOTO, iar numărul locurilor disponibile este limitat la doar 12 participanți per grupă.


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii