Ticker

6/recent/ticker-posts

Intoarcerea Leviatanului rus. Cultura violentei si obsesia imperialismului

 


Vladimir Putin și Federația Rusă au generat îngrijorare la nivel global în ultimii ani prin acțiunile lor atât în Europa, cât și dincolo de continentul european. Implicarea în alegerile prezidențiale americane, conflictul cu Ucraina și arestarea principalilor opozanți ai președintelui Putin reprezintă doar câteva dintre evenimentele care au plasat Rusia în centrul atenției.

Însă, de unde provine această ambiție a extinsei federații și a liderului său autocrat? Profesorul Serghei Medvedev își propune să contureze tabloul societății și al vieții din Rusia, oferind exemple personale, pentru a facilita înțelegerea originii acestui nationalism tot mai intens, precum și a tendințelor imperialiste, ce-și au rădăcinile în vechea tradiție taristă.

Premiată cu prestigiosul Premiu Puskin în 2020, "Intoarcerea Leviatanului rus" nu este doar o analiză a regimului Putin, ci mai ales o frescă a Rusiei contemporane, prezentată fără menajamente, cu o redare realistă și coerentă. Infrastructura, mentalitatea și atitudinea față de subiecte tabu sunt doar câteva dintre temele abordate în paginile acestei cărți, care se impune ca o lectură obligatorie pentru cei interesați să înțeleagă mai bine provocările și caracteristicile societății ruse moderne.



Trimiteți un comentariu

0 Comentarii