Ticker

6/recent/ticker-posts

Întâlnire de excepție cu distinsul istoric Marc David Baer

 


Editura Humanitas vă așteaptă cu bucurie marți, 13 februarie, începând cu ora 19:00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire de excepție cu distinsul istoric Marc David Baer, profesor la London School of Economics and Political Science, alături de reputatul istoric Marian Coman și talentata scriitoare Sabina Fati. Evenimentul va fi dedicat volumului "Otomanii: Hani, cezari și califi", o proaspătă și fascinantă abordare a istoriei Imperiului Otoman.

Acest volum oferă o privire captivantă asupra celor peste șase secole de istorie otomană, începând de la un mic beilic în Anatolia secolului al XIII-lea și evoluând către un imperiu multietnic situat la confluența Orientului și Occidentului. Această epopee istorică, cu amprentele moștenirii turco-mongole, islamice și bizantine, este reluată într-o manieră inedită de către profesorul Baer. Prin această reinterpretare, istoria Imperiului Otoman devine un element integrant al istoriei europene.

Vă invităm să vă alăturați acestei întâlniri unice, unde veți avea ocazia să explorați și să înțelegeți mai profund complexitatea și semnificația istoriei Otomanilor, sub îndrumarea unor personalități marcante în domeniul istoriei și literaturii.


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii