Ticker

6/recent/ticker-posts

21 martie, Ziua Poeziei: Eveniment de marcă la Biblioteca orașului Isaccea

 


Asociația Scriitorilor din județul Tulcea, cunoscută sub numele de Aegyssus, va sărbători această zi prin intermediul unei activități speciale desfășurate la Biblioteca orașului Isaccea. Tulcea, un centru al diversității etnice, reprezintă un punct de coeziune în spațiul balcanic. Tradiția locală, adaptată la standardele contemporane ale Uniunii Europene, ne îndeamnă să transformăm Tulcea dintr-un centru regional într-unul macroregional.

Promovarea identității și vizibilității regionale este susținută în principal de cultura locală. Asociația Scriitorilor din județul Tulcea, Aegyssus, își concentrează energia în descoperirea, îndrumarea și promovarea tinerilor talentați prin implicarea acestora în diverse activități culturale. Aceștia sunt încurajați să contribuie la revista de cultură Steaua Dobrogei, prima revistă apărută în Dobrogea în anul 1879, precum și să participe la diferite concursuri naționale și internaționale.

Identitatea Tulcii este strâns legată de regiunea Dobrogei și de spațiul balcanic, influențele reciproce conturând un peisaj cultural unic. Asociația noastră se angajează în eforturi de conservare a identității culturale și sociale locale și este onorată să participe la această activitate, mulțumindu-le organizatorilor.

De asemenea, dorim să anunțăm cu bucurie că în perioada următoare, la data de 22 iunie 2024, la Palatul Copiilor din Tulcea, va avea loc Festivitatea de decernare a premiilor Festivalului Internațional de Literatură - Pana de Aur. Suntem mândri să fim partenerii Asociației Mondiale a Poeților în cadrul acestui eveniment, alături de Societatea Culturală Iașului Literar Artistic, sub președinția domnului Constantin Anton. Ne onorează să contribuim la acest festival, care își propune să apropie participanții mai mult de spiritul european al unității în diversitate, sporind astfel calitatea actului creator.

Asociația Scriitorilor din județul Tulcea Aegyssus


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii