Ticker

6/recent/ticker-posts

Animest deschide înscrierile pentru ediția a patra a programului Sisterhood of Young Animation Auteurs

 


Animest deschide înscrierile pentru ediția a patra a programului Sisterhood of Young Animation Auteurs (SYAA), dedicat creatoarelor din industria animației. În parteneriat cu Animation Festival Network, Animest extinde programul către două țări noi, Bulgaria și Ucraina, alături de cele deja implicate: România, Republica Moldova, Cehia, Croația, Slovacia și Slovenia.

Până pe 15 mai, cineastele din regiune sunt invitate să se înscrie gratuit pentru participarea la acest program de mentorat, destinat celor care lucrează la propriile proiecte de scurtmetraje animate, în calitate de autor principal (regie, scenariu). Înscrierile se fac online, în limba engleză, accesând formularul disponibil pe syaa.animest.ro.

SYAA reprezintă o inițiativă a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest, care își propune să promoveze și să sprijine talentele feminine din domeniul animației. Programul constă într-o serie de activități desfășurate pe parcursul a 7 zile la București, în cadrul cărora participantele vor beneficia de mentorat din partea profesioniștilor din industrie.

Printre activitățile programului se numără prelegeri, prezentări, ateliere practice, întâlniri individuale, proiecții și evenimente de networking. Acestea vor permite participantele să-și dezvolte proiectele de scurtmetraj animat, să-și îmbunătățească portofoliile artistice și să învețe despre diverse aspecte ale industriei animației.

Criteriile de eligibilitate nu includ o limită de vârstă, iar participarea studentelor este încurajată. Programul se va desfășura în limba engleză, iar cele 10 creatoare selectate vor fi invitate la workshop-ul care va avea loc în perioada 17-23 august 2024.

În acest an, printre mentorii programului se numără scenarista Raluca Mănescu și cineasta poloneză Katarzyna Gromadzka, care revine în program pentru al patrulea an consecutiv. Detalii suplimentare despre SYAA sunt disponibile pe site-ul dedicat programului: syaa.animest.ro.


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii