Ticker

6/recent/ticker-posts

Hoinar Festival revine la București cu cea de-a 7-a ediție: 4 spectacole-incursiune susținute de 15 artiști internaționali de excepție

 


Hoinar Festival, evenimentul dedicat îmbinării artei și muzicii clasice cu conceptul de carnaval, se pregătește să cucerească publicul bucureștean în perioada 10-14 mai 2024. Ediția cu numărul 7 promite o experiență unică, aducând pe scenele Teatrului ACT și Ateneului Român 15 artiști de talie internațională care vor susține 4 spectacole-incursiune captivante.

Sub titulatura "Hoinar.Carnaval 2024", festivalul continuă misiunea sa de a aduce muzica clasică în mijlocul societății și de a crea legături autentice între viața culturală și cea cotidiană. Tema centrală a ediției, explorând tainele și fascinația măștilor de-a lungul timpului, promite o călătorie plină de surprize și emoții pentru public.

Florian Mitrea, fondatorul și directorul artistic al festivalului, a declarat: "Hoinar Festival s-a angajat să umanizeze și să demistifice muzica clasică, iar ediția a 7-a nu face excepție. Invităm publicul să se alăture unui festival unic, unde simțurile și emoțiile sunt protagoniștii. Vom dezvălui personaje și situații ce reflectă realitatea noastră cotidiană, într-o călătorie captivantă în universul misterios al măștilor."

Evenimentul de deschidere, intitulat "Songs of the Clown", va avea loc vineri, 10 mai, de la ora 19:30, la Teatrul ACT. Spectacolul este o experiență inedită de lied, susținut de pianista Daria Tudor și mezzosoprana Verena Tönjes, care preiau rolurile lui Pierrot și Arlechino. Programul muzical este încadrat de lecturi și proiecții video ale unor legende ale comediei, precum Buster Keaton și Charlie Chaplin.

Daria Tudor, câștigătoare a premiului Best Young Artist of the Year la Festivalul Internațional de pian Art of the Piano Cincinnati 2019, și Verena Tönjes, mezzosoprana de origine germană, promit o interpretare plină de emoție și sensibilitate, ce va captiva publicul prezent la eveniment.

Biletele pentru "Songs of the Clown" sunt deja disponibile. Nu ratați ocazia de a fi martorii unei experiențe artistice de excepție, oferită de Hoinar Festival, unul dintre cele mai captivante evenimente culturale din capitală!


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii