Ticker

6/recent/ticker-posts

Câștigătorii Concursului Național de Scriere Creativă Fantezii literare ediția a IV-a din Brăila

 



Într-o demonstrație de imaginație și talent literar remarcabil, Concursul Național de Scriere Creativă Fantezii literare și-a desemnat câștigătorii celei de-a patra ediții, organizată cu pasiune de Biblioteca Județeană Panait Istrati Brăila.

Competiția, la care au participat 11 biblioteci publice din întreaga țară, a adunat un impresionant total de 39 de texte în proză, toate semnate de adolescenți cu vârste cuprinse între 13 și 19 ani.

În urma unei analize atente și a deliberărilor juriului, au fost desemnați câștigătorii:

- Premiul I a fost acordat lui Țigănuș Diana Andreea pentru lucrarea sa „Din cenușă răsare luna”, o poveste plină de farmec și mister.
- Premiul II a revenit lui Ulmeanu Andreea Carmen pentru creația „Floarea de Cuarț”, o poveste ce a impresionat prin profunzimea ei.
- Premiul III a fost câștigat de Toma Irina pentru proza sa captivantă intitulată „Colaps”.
De asemenea, două mențiuni speciale au fost acordate: una pentru „Post-mortem” de Linte Maria și cealaltă pentru „Artificii în neant” de Mărgărita Maria Daria.

Juriul, alcătuit din personalități marcante ale literaturii române contemporane precum Raluca Iorga și Roșu Oana, alături de profesorul și scriitorul Daniel Kițu și Liviu Chifane, a avut sarcina dificilă de a evalua și alege cele mai bune lucrări dintr-o competiție atât de acerbă.

Toate textele participante la concurs vor fi incluse într-o antologie, urmând să fie distribuite bibliotecilor participante în ordinea punctajului obținut de la juriu, oferind astfel o platformă de promovare a talentului tânărului scriitorilor.

Organizatorii doresc să transmită sincere mulțumiri tuturor participanților și coordonatorilor atelierelor de scriere creativă, fără de care evenimentul nu ar fi putut fi un succes.

Felicitări tuturor câștigătorilor și mulțumiri coordonatorilor proiectului, Roxana Neagu și Teodora Lungu, din partea întregii echipe a Bibliotecii Județene „Panait Istrati” Brăila, pentru efortul lor de a promova creativitatea și talentul literar în rândul tinerilor.


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii