Doar Nichita - Casa de Cultură a Municipiului Brăila joi, 31 martie 2016

Casa de Cultură a Municipiului Brăila vă invită joi, 31 martie 2016, de la ora 18, să aducem un tribut poetului necuvintelor, Nichita Stănescu, de la nașterea căruia se împlinesc 83 de ani. Manifestarea, intitulată ”Doar Nichita”, este inspirată de modul în care și-l amintesc, adesea, pe Nichita Stănescu iubitorii şi admiratorii poemelor sale, poet de o amplitudine, profunzime şi intensitate remarcabilă, ce face parte din categoria foarte rară a inovatorilor lingvistici şi poetici.
 
În cadrul evenimentului se va auzi vocea lui Nichita, atât prin glasul actorului Florin Chirpac, care va recita din opera poetului, cât şi prin momentele muzicale oferite de Grupul folk ”Generaţii”, special alese pentru această manifestare-tribut.

Totodată, prof. Viorel Mortu va susţine o alocuţiune intitulată ”Nichita Stănescu – Carnavalul cuvintelor”, iar prof. Valentin Popa va evoca măreţia filozofiei lirismului stănescian, susţinând o prezentare cu tema ”Sensuri filozofice în lirica lui Nichita Stănescu”.

Vă aşteptăm, aşadar, la Casa Memorială Petre Ştefănescu-Goangă, din Piaţa Poligon nr.2, să evocăm marea personalitate a poeziei româneşti care a fost Nichita Stănescu sau... doar Nichita !

Manager
Emanoil Ciucașu
Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Litera 13 pe retele sociale

Promo II

Postari populare

Etichete

Arhiva

Promo III

Contribuie

Litera 13 este o revistă literară deschisă oricăror colaboratori. Așteptăm opiniile și creațiile dumneavoastră pe adresa noastră de email. Cele mai bune vor fi publicate!

Turism Macin

Carti

Puteți trimite cărțile dumneavoastră pentru semnal sau cronici pe adresa redacției.