Ticker

6/recent/ticker-posts

Concursurile literare ale Festivalului International „LUCIAN BLAGA”, SEBEȘ, EDIȚIA XXXVI, 2016

În cadrul Festivalului „Lucian Blaga”, care va avea loc în 6-7 mai 2016, se organizează următoarele concursuri naționale:

1. Concursul de creație literară – deschis tuturor creatorilor. Poeziile (maxim zece) și eseurile trimise vor fi tehnoredactate la două rânduri și vor purta un motto, același cu cel de pe plicul ce conține datele biografice ale autorului;

2. Concursul de artă plastică și Ex-libris – se adresează tuturor artiștilor plastici. Dimensiunile lucrărilor (de preferință, portrete ale lui Lucian Blaga) rămân la aprecierea fiecărui creator și vor fi circumscrise, în mod special, lirismului și mitologiei blagiene.

Lucrările vor fi trimise pe adresa Centrul Cultural „Lucian Blaga”, cod poștal 515800, bd. Lucian Blaga, nr. 45, Sebeș, jud. Alba, până la data de 25 aprilie 2016 (data poștei), însoțite de datele personale și de un număr de telefon.

Juriile celor două concursuri vor fi formate din istorici,critici literari și de artă, specialiști, reprezentanți ai instituțiilor organizatoare și vor acorda premii în bani, precum și premii ale unor reviste și societăți literare, ale unor edituri. Menționăm că lucrările premiate vor apărea în revistele „Caietele Blaga” sau „Pașii profetului”.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii