ARMATA ROMÂNĂ ÎN MARELE RĂZBOI DE ÎNTREGIRE

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi în parteneriat cu  Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria” – Filiala Judeţului Galaţi vă invită vineri, 28 octombrie 2016, ora 1000, la simpozionul cu tema: ARMATA ROMÂNĂ ÎN MARELE RĂZBOI DE ÎNTREGIRE, dedicat aniversării Armatei Române la 100 de ani de la intrarea României (14/27 august 1916) în Primul Război Mondial.

Vor prezenta comunicări: prof. Căldăraru Cristian-Dragoş - Contextul militar internaţional al intrării României în Primul Război Mondial; gl. bg. (r) dr. Vulpe Ion - Situaţia armatei la data intrării României în Marele Război de Întregire; col. (r) Paraschivan Valerian - Armata Română între Pacea de la Bucureşti cu Puterile Centrale şi Pacea de la Paris; gl. bg. (r) Antohe Constantin - Generalul Eremia Grigorescu, erou al Marelui Război de Întregire.

„A sosit un ceas pe care-l aşteptăm de peste două veacuri, pentru care am trăit întreaga noastră viaţă naţională, pentru care am muncit şi am scris, am luptat şi am gândit. A sosit ceasul în care cerem şi noi lumii, cinstit, cu arma în mână, cu jertfa a tot ce avem, cele ce alte neamuri, mai fericite, au de atâta vreme, unele fără să fi vărsat o picătură de sânge pentru aceasta: dreptul de a trăi pentru noi, dreptul de a nu da nimănui ca robii rodul ostenelilor noastre.” (Nicolae Iorga)

Evenimentul se va desfășura la Muzeul „Casa Cuza Vodă”, secţie a Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi.
Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Litera 13 pe retele sociale

Promo II

Postari populare

Etichete

Arhiva

Promo III

Contribuie

Litera 13 este o revistă literară deschisă oricăror colaboratori. Așteptăm opiniile și creațiile dumneavoastră pe adresa noastră de email. Cele mai bune vor fi publicate!

Turism Macin

Carti

Puteți trimite cărțile dumneavoastră pentru semnal sau cronici pe adresa redacției.