MEDICI GĂLĂȚENI ÎN SLUJBA APROAPELUI CASANDRA LUPESCU

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galați în parteneriat cu Liceul Teoretic „Emil Racoviță” Galați vă invită joi, 27 octombrie 2016, ora 1200, la expunerea cu tema MEDICI GĂLĂȚENI ÎN SLUJBA APROAPELUI - CASANDRA LUPESCU, dedicată activității și personalității medicului psihiatru Casandra Lupescu (1905 – 1997), născută la Ivești (județul Tecuci, actualmente Galați).

În îndelungata sa carieră, Casandra Lupescu și-a urmat vocația de medic cu multă pasiune și dăruire, reușind să vadă umanitatea pacienților pe care-i trata, dincolo de sumbra lor alienare. Bogata cazuistică medicală și numeroasele călătorii pe care le-a făcut în țară și străinătate i-au servit ca sursă de inspirație pentru memoriile și povestirile pe care le-a lăsat în manuscris, muzeului nostru. Încercările literare ale Casandrei Lupescu constituie înainte de toate un izvor prețios de informație cu privire la epoca în care a trăit autoarea și un prilej de a-i cunoaște parcursul biografic plin de obstacole, însă încununat de satisfacții la capătul vieții. (muzeograf Mihaela Damian)

 Evenimentul se va desfăşura la Muzeul „Casa Colecţiilor”(str. Eroilor, nr. 64), secţie a Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi.
Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Litera 13 pe retele sociale

Promo II

Postari populare

Etichete

Arhiva

Promo III

Contribuie

Litera 13 este o revistă literară deschisă oricăror colaboratori. Așteptăm opiniile și creațiile dumneavoastră pe adresa noastră de email. Cele mai bune vor fi publicate!

Turism Macin

Carti

Puteți trimite cărțile dumneavoastră pentru semnal sau cronici pe adresa redacției.