Ticker

6/recent/ticker-posts

Enciclopedia digitala "Romania 1918. Oameni, momente si imagini"

Fundatia SIVECO lanseaza enciclopedia digitala „Romania 1918. Oameni, momente si imagini”, o productie SIVECO Romania in parteneriat cu institutii prestigioase de cultura si personalitati ale societatii romanesti.

Enciclopedia digitala „Romania 1918” celebreaza oamenii si momentele cheie care au facut posibila intregirea Romaniei acum 100 de ani.

Enciclopedia digitala este o colectie unica de sute de imagini rare, filme, vizualizari in 3D ale unor monumente care comemoreaza Marea Unire, arme din Primul Razboi Mondial, fotografii de epoca animate, marturii de pe front si din spatele frontului.

Aplicatia a fost creata si este oferita scolii romanesti si romanilor de pretutindeni in anul Centenarului ca un memento al celui mai important proiect national.

Aplicatia se poate descarca gratuit de pe orice platforma sau din http://romania1918.eu .

„Enciclopedia este dedicata miilor de romance si de romani, femei, barbati si copii, profesori si preoti, avocati si ingineri, taranci si printese, soldati si generali, oameni simpli sau eruditi inventatori, pictori, scriitori sau muncitori care s-au sacrificat pentru ca Romania sa fie cea intreaga de astazi. In egala masura, ea este dedicata celor care poarta in suflet credinta in Romania si in destinul curajos al natiunii romane. Veti afla in aceasta Enciclopedie povestile unor oameni care nu apar in manualele din care invatam la scoala, dar sunt mult mai pretiosi prin caracterul lor decat multi dintre cei care au notorietate”, declara Radu Jugureanu, coordonatorul proiectului si director eContent SIVECO Romania.

In cadrul aplicatiei exista peste 370 de imagini rare provenite din colectii particulare sau muzeale (dintre care unele au fost animate), 8 filme de epoca, 12 obiecte 3D, 24 de harti digitale interactive si grafice cu informatii.

De asemenea, pentru a fi atractiva copiilor, enciclopedia contine si doua jocuri 3D care simuleaza batalii istorice din perioada primului razboi mondial.

La conferinta de lansare, de la Camera de Comert si Industrie a Romaniei, participa o parte a echipei de voluntari care a contribuit la realizarea Enciclopediei: istorici, cercetatori, colectionari, profesori universitari, muzeografi, scriitori, bloggeri, dezvoltatori, graficieni, testeri, web designeri, oameni de marketing, specialisti in arme. Ii puteti gasi pe toti mentionati in sectiunea Creatori si Parteneri, pe www.romania1918.eu.

Consiliul stiintific al enciclopediei este format din personalitati ale stiintei, istoriei si culturii romanesti: General Prof. Univ. Dr. Mihail E. Ionescu, Prof. Univ. Dr. Corneliu Mihail Lungu, istoricul Neculai Moghior, Prof. Univ. Dr. Ioan Opris, Lt. Gen. (ret.) Dr. Dumitru Dorin Prunariu, Prof. Univ. Dr. Gheorghe Sbarna, Prof. Univ. Dr. Ioan Scurtu, Dr. Simona Tanasescu, prof. Simona Tanase, Dr. Doru Dumitrescu si Dr. Gabriel Leahu.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii