Ticker

6/recent/ticker-posts

Marian Coman și Horea Sibișteanu își lansează cărțile la biblioteca Județeană P. Istrati din Brăila

Omulețul din perete și alte povestiri fantastice, de Marian Coman și Fetiș, de Horea Sibișteanu se lansează la Brăila, pe 7 iunie, de la 17.30, la Biblioteca Județeană „Panait Istrati".

„Citind cartea lui Marian Coman, ai impresia că Stephen King dă drumul unui balon roșu printr-o gaură de iepure ce conectează suburbia americană de satul și litoralul românesc. Cu scene parcă desprinse dintr-un film de M. Night Shyamalan sau Guillermo del Toro, dar și cu o nostalgie discretă, scrisă într-un registru realist stăpânit excelent, lui Marian Coman îi reușesc grația pasului pe sârmă, dar și forța săpăturii narative de tip șvaițer, care perforează textul și interconectează poveștile între ele spre un final în care zidurile se transparentizează." crede Tudor Ganea.

Fetiș, de Horea Sibișteanu, cuprinde 21 de proze scurte decupate din realitatea imediată, familiară, și totuși mereu uimitoare, căci întotdeauna un detaliu aparent infim răstoarnă întreaga perspectivă. Urbane – fie că sunt plasate în România, în Japonia sau în Elveția –, cosmopolite, uneori corporatiste, alteori intime, câteodată crude, deseori obsesive, povestirile lui Horea Sibișteanu sunt ca niște instantanee. Ele reflectă, într-un fel sau altul, relațiile dintre oameni – amoroase, de rudenie sau de prietenie, de colegialitate ori de putere – și lumea contemporană.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii