CRUCEA ROŞIE ROMÂNĂ.GENEZA INSTITUŢIONALĂ ŞI ACTIVITATEA UMANITARĂ (1876 - 2019)

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi, în parteneriat cu Palatul Copiilor Galaţi și Crucea Roşie Română - Filiala Galaţi vă invită vineri, 5 iulie 2019, ora 1000, la Palatul Copiilor Galaţi, unde se vor desfăşura o serie de activităţi sub genericul CRUCEA ROŞIE ROMÂNĂ. GENEZA INSTITUŢIONALĂ ŞI ACTIVITATEA UMANITARĂ (1876-2019), menite a marca sărbătorirea a 143 de ani de la înfiinţarea Crucii Roşii Române.

Cu acest prilej, vor fi susținute expuneri referitoare la contextul istoric internaţional (Bătălia de la Solferino, 1859) şi personalitatea celui care a contribuit în mod covârşitor la fondarea Crucii Roşii Internaţionale, Jean-Henry Dunant (1828-1910):

- Crucea roşie – simbol al umanităţii, prof. dr. Charlotte Barbu;

- Scurt istoric dedicat aniversării a 143 de ani de la înfiinţarea Crucii Roşii Române, muzeograf dr. Mariana-Delia Pohrib.

Revenind în actualitate, prin amabilitatea domnului director Gheorghiţă Hogea vor fi prezentate activităţile actuale ale Crucii Roşii Române - Filiala Galaţi precum şi manevre de resuscitare în caz de stop cardio-respirator.

Evenimentul se va desfăşura la Palatul Copiilor Galaţi, str. Mihai Bravu, nr. 28.

Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Litera 13 pe retele sociale

Promo II

Postari populare

Etichete

Arhiva

Promo III

Contribuie

Litera 13 este o revistă literară deschisă oricăror colaboratori. Așteptăm opiniile și creațiile dumneavoastră pe adresa noastră de email. Cele mai bune vor fi publicate!

Turism Macin

Carti

Puteți trimite cărțile dumneavoastră pentru semnal sau cronici pe adresa redacției.