Ticker

6/recent/ticker-posts

Festivalul concurs de poezie “Brancoveniana” se apropie cu pasi repezi de final.Festivitatea de premiere va avea loc vineri 16 august 2019

Juriul si-a facut datoria si suntem in masura sa va aducem la cunostinta urmatoarele:

La concurs s-au inscris 39 participanti, de la care s-au primit 73 de poezii, in marea lor mjoritate tematice. S-a hotarat acordarea unui numar de 15 premii, concurentii distinsi fiind deja anuntati ca se afla pe lista, astfel incat sa poata fi prezenti la festivitatea de nominalizare si acordare a premiilor.

Va asigur ca a fost o jurizare de exceptie, membrii juriului necunoscand cine sunt autorii ale caror creatii le-au punctat, detaliu ce le va fi devoalat si lor doar atunci, la fata locului.

Festivitatea de premiere va avea loc in ultima parte a manifestarilor derulate anual sub genericul “Brancoveanu si epoca sa”, prin care la Potlogi se marcheaza Ziua Sfintilor Martiri Brancoveni.

Anul acesta manifestarile sunt  programate sa inceapa la ora 10.30, vineri 16 august, cu un Te Deum in biserica din cadrul complexului, monument istoric brancovenesc. Sunt invitati toti iubitorii de istorie si literatura interesati si in masura sa participe.

Cum am precizat de la bun inceput, poeziile tematice trimise vor fi publicate intr-o antologie, ce urmeaza sa fie editata si lansata in toamna.

Remintesc ca este prima editie a concursului, ceea ce explica si eventualele scapari de ordin organizatoric, incepand cu anuntarea lui cu o luna si jumatate inainte de festivitatea de premiere, apoi limitarea poate prea drastica a sferei tematice etc.

Ei bine, cu atat mai mari trebuie considerate meritele participantilor  - carora le multumim si pe aceasta cale pentru gestul lor temerar.

Tuturor, aleasa pretuire,
Marian Ilie

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii