Ticker

6/recent/ticker-posts

Cartea de identitate ajunge și la Brăila

La Muzeul Brăilei va avea loc marți, 22 octombrie 2019 de la ora 16, în sala mare din Piața Traian, nr. 3, a patra secvență a  Turneului „Cartea de identitate”. 

Activitatea constă într-o donație de carte realizată de APLER (Asociația Publicațiilor Literare și Editurilor din România), urmată de o conferință susținută de: maestrul Nicu Alifantis, acad. Mircia Dumitrescu și prof. univ. dr. Silviu Angelescu. Moderator: Loreta Popa. Sponsor al turneului: Loteria Română.

„Cartea de identitate” este un program cultural-artistic, educativ, social și comunitar prin intermediul căruia comunitățile din 10 orașe ale României au acces la resurse și opere culturale, artistice și identitare, de patrimoniu cultural național și din categoria operelor fundamentale.

Astfel, prin intermediul bibliotecilor din cele 10 orașe ale programului: Craiova, București, Bacău, Brăila, Timișoara, Galați, Arad, Dumbrăveni-Suceava, Buftea și Odorheiul Secuiesc, comunitățile primesc în dar peste 1000 de cărți din categoria operelor fundamentale publicate de Fundația Națională pentru Știință și Artă a Academiei Române - FNSA, Muzeul Național al Literaturii Române din București, Tracus Arte și alte edituri ale Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România - APLER.
 
În Anul Cărții, donația de carte făcută este un îndemn spre lectură.
Cele 1000 de titluri conțin: poezie, proză, teatru, studii culturale sau albume de artă, dicționare.

Parteneri în cadrul turneului: asociația Euro CulturArt, Radio România Cultural, Cațavencii, Observator cultural și AgențiadeCarte.ro.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii