Concursul de fotografii „Atunci și acum" - Litera13

Noutăți

07 octombrie 2019

Concursul de fotografii „Atunci și acum"


La 30 de ani de la căderea regimurilor comuniste în Europa Centrală şi de Est, Ambasada SUA la Bucureşti vă invită la un concurs dedicat amintirilor fotografice din acea epocă. Vă invităm să vă verificaţi arhiva de fotografii, să o alegeţi pe cea preferată şi să ne-o trimiteţi în format electronic împreună cu o fotografie care surprinde aceeaşi imagine, însă în prezent. Fotografiile pot include persoane, clădiri, peisaje, obiecte etc.

Fotografiile „atunci şi acum" trebuie să ilustreze transformarea de la conducerea comunistă la bunăstarea post-comunistă din ultimii 30 de ani şi vor contribui la eforturile de păstrare a memoriei recente.

Regulament oficial
Premii
Puteţi câştiga unul dintre următoarele premii:
Premiul 1: Cameră foto Sony Cyber-Shot DSC-RX10
Premiul 2: Cameră foto Sony Cyber-Shot DSC-RX100
Premiul 3: Cameră video sport GoPro Hero 7
Se pot acorda premii suplimentare tuturor finaliştilor concursului.

Este posibil ca fotografiile câştigătoare să fie publicate pe pagina de internet şi pe canalele de comunicare socială ale Ambasadei şi ale partenerilor săi. (Vezi detalii suplimentare în rubrica „Termeni şi drepturi".

Condiţii de participare
Participanții trebuie să fie cetățeni români cu domiciuliul în România și să aibă vârsta minimă de 18 ani. Concursul începe pe 26 septembrie 2019 şi se încheie pe 8 octombrie 2019, la ora 23:59. Persoana care trimite fotografia va fi considerată participant şi va fi singura eligibilă pentru câştigarea premiului. Angajaţii Guvernului SUA şi membrii familiilor acestora nu pot participa la acest concurs.

Cum te înscrii:
Alege o fotografie care ilustrează atmosfera perioadei comuniste în România. Găseşte o fotografie actuală comparabilă, care poate evidenţia transformarea petrecută în ultimii 30 de ani. Fotografiile trebuie să îţi aparţină. Trimite fotografiile la infobuch@state.gov cu subiectul „Atunci şi acum" în titlul e-mailului, până pe 8 octombrie 2019 la ora 23:59. Te rugăm să foloseşti numele tău complet pentru denumirea fişierelor. Dacă fotografia ta este primită şi acceptată, vei primi un e-mail de confirmare. Dacă nu primeşti o confirmare a înscrierii, sună la 021-200-6183 pentru a afla cum poţi re-trimite fotografia ta.

Odată trimise fotografiile, fiecare set va fi considerat înscris şi nu poate fi înlocuit. Nu se pot înscrie mai mult de două seturi de fotografii (4 fotografii de maxim 3MB fiecare) însă doar unul poate fi premiat. Înscrierea la concurs se consideră o acceptare implicită a Regulamentului Oficial.

După încheierea perioadei de înscriere, membrii juriului vor avea la dispoziţie patru săptămâni pentru a delibera. Câştigătorii vor fi anunţaţi în cadrul unui eveniment ale cărui detalii vor fi comunicate la o dată ulterioară, iar rezultatele vor fi anunţate pe Facebook şi pe pagina de internet a Ambasadei.

Selecţia câştigătorilor şi criteriile de jurizare
Toate fotografiile vor fi văzute de un juriu compus din diplomaţi ai Ambasadei SUA şi reprezentanţi ai 80east – apartamentul comunist.

Criteriile de jurizare sunt următoarele (în ordinea importanţei):
Nivelul de reuşită în evidenţierea transformării României după căderea comunismului

Originalitate/Creativitate
Mai multe detalii despre cerinţele legate de conţinut, precum și termenii/condițiile concursului puteți afla aici : https://ro.usembassy.gov/ro/atunci-si-acum-concurs-de-fotografii/.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu