Olga Tokarczuk și Peter Handke au primit premiile Nobel pentru literatură

Premiul Nobel pentru Literatură a fost decernat  romancierei poloneze Olga Tokarczuk, pentru ediţia corespunzătoare anului 2018 şi scriitorului austriac Peter Handke, pentru anul 2019, conform anunţului făcut Academia Regală de Ştiinţe din Suedia.

Olga Tokarczuk a fost premiată pentru "o imaginaţie narativă care, cu pasiune enciclopedică, reprezintă traversarea hotarelor ca o formă de viaţă", a declarat secretarul general al Academiei Suedeze, Mats Malm. Tokarczuk este cea de-a 15-a femeie care primeşte Nobelul pentru Literatură, de la înfiinţarea acesteia, în 1901.

Peter Handke a fost recompensat "pentru o operă marcantă care, cu ingenuitate lingvistică, a explorat periferia şi specificitatea experienţei umane" potrivit Academiei Suedeze.

Cei doi scriitori îi urmează în palmaresul Nobel romancierului britanic de origine japoneză Kazuo Ishiguro, autorul "The Remains of the Day" (1989), distins cu prestigiosul premiu în 2017.

Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Litera 13 pe Facebook

Promo

interlink.ro%20

Postari populare

Etichete

Arhiva

Promo

watchshop.ro%20

Stiri din Braila

Contribuie

Litera 13 este o revistă literară deschisă oricăror colaboratori. Așteptăm opiniile și creațiile dumneavoastră pe adresa noastră de email. Cele mai bune vor fi publicate!