Ticker

6/recent/ticker-posts

Scriere creativă FANTEZII LITERARE ed I, Braila

Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila desfășoară în perioada ianuarie – noiembrie 2020 Proiectul național de scriere creativă „FANTEZII LITERARE”, aflat la prima ediție. Acesta presupune colaborarea între bibliotecile publice din țară pentru identificarea și valorificarea potențialului creator în domeniul prozei al elevilor cu vârste cuprinse între 13 și 19 ani.

Totodată scopul acestui demers este acela de a intensifica activitățile de scriere creativă în cadrul bibliotecilor publice și de a dezvolta abilitățile bibliotecarilor în coordonarea acestui tip de ateliere.

Proiectul cuprinde două etape, prima constând în încheierea de parteneriate între Biblioteca Județeană Brăila și alte biblioteci publice interesate. Pe durata semestrului II al anului școlar, în perioada februarie – iunie 2020 vor fi organizate Ateliere de scriere creativă, coordonate de bibliotecari, la nivelul fiecărei instituții participante. La începutul lunii iunie, fiecare bibliotecă va selecta între 1 și 5 texte literare produse în cadrul Atelierului propriu,  care le va trimite bibliotecii organizatoare.

Etapa a II-a vizează organizarea Concursului național de proză scurtă „FANTEZII LITERARE”, fără tematică impusă și fără costuri de participare, în cadrul căruia lucrările selectate  bibliotecarii coordonatori vor fi evaluate de un juriu de specialitate, iar cele care vor acumula cele mai multe puncte vor fi premiate. În ordinea punctajului obținut, lucrările vor fi publicate într-o antologie realizată la editura „Proilavia” a Bibliotecii Județene „Panait Istrati” Brăila, volumul urmând să fie distribuit bibliotecilor partenere și autorilor textelor literare.

Reprezentanții juriului nu provin din cadrul instituției organizatoare, fiind persoane familiarizate cu domeniul literaturii. În luna noiembrie 2020, la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila, va avea loc festivitatea de premiere și lansarea antologiei de texte literare. Vor fi acordate două mențiuni și premiile III, II, I, în funcție de punctajul obținut de fiecare text în parte. Detaliile legate de valoarea premiilor vor fi anunțate public în timp util.

Coordonatorii proiectului sunt Roxana Neagu și Teodora Soare din cadrul bibliotecii brăilene.

Regulamentul și etapele integrale ale Proiectului național de scriere creativă „FANTEZII LITERARE” se regăsesc pe site-ul Bibliotecii Județene „Panait Istrati” Brăila la adresa:
https://www.bjbraila.ro/eveniment/proiect-national-de-scriere-creativa-fantezii-literare.

Elevii pasionați de arta scrisului, sunt așteptați la Atelierul de scriere creativă, organizat la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila. Întâlnirile vor avea loc săptămânal, în perioada februarie – iunie 2020, timp în care participanții își vor dezvolta abilitățile creative și vor redacta texte în vederea participării la Concursul național de proză scurtă „FANTEZII LITERARE”.

Înscrieri la numerele de telefon: 0766653978 Roxana Neagu și 0740203876 Teodora Soare sau pe adresele de e-mail: teodora_soare@bjbraila.ro și roxana_neagu@bjbraila.ro.

Prima întâlnire a participanților la Atelierul de scriere creativă va avea loc în perioada 27 – 31 ianuarie 2020.  Activitatea Proiectului poate fi urmărită pe Grupul public de pe Facebook: „Fantezii literare”.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii