Ticker

6/recent/ticker-posts

Romania MultiCulturală la Brăila. Turneu eveniment

Sub genericul "Romania MultiCulturala", actrita Lamia Beligan, soprana Silvia Sorina Munteanu si pianista Viorela Ciucur pornesc intr-un periplu poetico-muzical care va reliefa una dintre caracteristicile fundamentale ale Romaniei – multiculturalismul.

JOI, 16 IANUARIE 2020
ORA 18:30
PALATUL LYRA BRAILA

Vor fi prezentate poezii de mare frumusete scrise de Mihai Eminescu, dar si de poeti proveniti din diferite etnii: maghiara, germana, evreiasca, armeana, greaca, polona, care au trait pe teritoriul actual al Romaniei: Sándor Petőfi, Endre Ady, Nikolaus Lenau, Maria Banus, Nina Cassian, Haig Acterian, Alexandru Philippide si Alexandru Macedonski.

De asemenea vor fi interpretate cele mai frumoase arii sau lieduri compuse de creatorii romani. Astfel publicului i se va releva un adevarat univers liric romanesc.

Lamia Beligan a absolvit Academia de Teatru si Film Bucuresti, promotia 1990, clasa profesorului Ion Cojar. A debutat la Teatrul National din Craiova, cu rolul Honey din "Cui i-e frica de Virginia Woolf?" de Edward Albee. Acum este actrita a Teatrului National din Bucuresti. In 2017 – 2018 a obtinut mari succese in spectacolele: Vivien Leigh: Ultima Conferinta de presa, Doua pe fata, doua pe dos si Sinucigasul. A fost distinsa cu: Premiul Fundatiei Silvia Popovici pentru cea mai buna actrita a anului 1998; Leul de Argint pentru filmul "Hotel de lux" in regia lui Dan Pita, rolul Marta, 1992; Premiul de interpretare pentru rolul Gwendolline din comedia muzicala după piesa „Buna seara, domnule Wild", la Festivalul International de la Liverpool, 1990; Medalia Meritul Cultural conferita de presedintele Romaniei, iar de curand Premiul Bussines Arena Magazine pentru Excelenta in Artele Spectacolului.

Soprana Sorina Munteanu a absolvit Universitatea de Vest din Timisoara, Facultatea de Arte, specializarea Canto, in 1995, obtinand apoi un master la Academia Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, institutie unde a obtinut si Doctoratul in muzica. Silvia Sorina Munteanu este prim-solista a Operei Nationale Bucuresti. De-a lungul carierei, a colaborat cu Teatrele de Opera de la Timişoara, Cluj-Napoca, Budapesta, Sofia, Craiova si cu Filarmonicile din Bucuresti, Arad, Timişoara, Oradea, Baia-Mare, Ploieşti, Sibiu, Cluj-Napoca, Iasi. A susţinut concerte, spectacole de opera si recitaluri in: SUA, Spania, Portugalia, Belgia, Bulgaria, Serbia, Germania, Olanda, Franta, Italia, Elvetia.

Pianista Viorela Ciucur este cadru didactic la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, este doctor in muzicologie, din 2003 este si profesor asociat la Universitatii din New Jersey, a sustinut peste 300 de recitaluri si peste 50 de concerte cu orchestrele tarii, a cantat pe scene din Germania, Italia, Anglia, Olanda, Austria, Grecia, Canada.

Preț bilet: 20 lei
Biletele se gasesc la agentia filarmonicii din Calea Calarasilor Nr. 52 (Casa Tineretului). si pe BLT.ro
https://www.blt.ro/romania-multiculturala.html

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii