Ticker

6/recent/ticker-posts

Pe scena braileană Opera LUCEAFĂRUL de Nicolae Bretan

 


Filarmonica "Lyra-George Cavadia" Brăila și Teatrul National de Operă și Operetă "Nae Leonard" din Galați v-au pregătit o nouă surpriză!

Primul eveniment al anului 2022 va avea loc duminică, 16 ianuarie, ora 18.30 la Casa Tineretului Brăila cu ocazia Zilei Culturii Nationale, ocazie ce va aduce pe scena braileană Opera "LUCEAFĂRUL" de Nicolae Bretan. În acest moment în care, mai mult ca oricând, se scot la lumină valoroasele abordări ale creației românești, în semn de respect față cultura autentică națională, cele două instituții culturale își unesc din nou forțele pentru a vă prezenta acest spectacol-eveniment. 

Opera "LUCEAFĂRUL" de Nicolae Bretan, operă într-un act, are ca punct de plecare creația omonimă a poetului Mihai Eminescu și este scrisă pe versurile acestuia. Dar, așa cum afirmă și regizorul Adrian Mărginean, "pentru Bretan, libretul era pe plan secundar, pentru că dacă era necesar, compozitorul transforma textul, pentru a-l potrivi muzicii și viziunii sale scenice." Astfel, el include personaje noi: Arhanghelul Mihail, Jupânița, Corăbierul și ansamblul coral care reprezintă corul stelelor. Odată finalizată, Opera își are premiera în anul 1921 și îi va fi dedicată lui Octavian Goga.
Concepția regizorală aparține regretatului Maestru Emil Pinghirac, regia revenindu-i lui Adrian Mărginean. Soliștii (câțiva dintre aceștia fiind la debut), orchestra și corul Teatrului Național de Operă si Operetă "Nae Leonard" vor evolua sub bagheta dirijorului Cristian Sandu.
Așadar, toate forțele converg spre a vă prezenta o nouă premieră pe scena braileană, spre a vă delecta cu sonorități deosebite.

Vă invităm să vă procurați din timp bilete de la Agenția Filarmonicii din strada Ana Aslan nr. 29, sau online de pe platforma BLT.ro. Prețul biletului pentru adulți este de 40 de lei, pentru pensionari și studenți de 20 de lei, iar pentru elevi de 10 lei.


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii