Ticker

6/recent/ticker-posts

Cristian Măcelaru în primul concert din România în calitate de director artistic al Festivalul Internaţional George Enescu

 


Orchestra Română de Tineret, dirijată de Cristian Măcelaru -aflat pentru prima oară pe o scenă din România după momentul în care a fost numit director artistic al Festivalului Internaţional "George Enescu" - va concerta sâmbătă, 26 februarie 2022, de la ora 19.00, în cadrul stagiunii Filarmonicii "George Enescu".

Programul concertului din Sala mare a Ateneului Român este alcătuit din două superbe capodopere ale muzicii ruse: Concertul pentru vioară şi orchestră în Re major, op. 35 de Piotr Ilici Ceaikovski, cu violonista franceză de origine română Sarah Nemţanu în ipostază solistică, şi Simfonia nr. 10 în mi minor op. 93 de Dmitri Şostakovici. Cei doi artişti de origine română colaborează frecvent în calitate de dirijor şi respectiv concertmaistru al Orchestre Nationale de France din Paris, iar prezenţa lor la Bucureşti este un eveniment cu totul deosebit.

Repetiţia generală de la ora 12.00 de la Ateneul Român este deschisă publicului, în aceeaşi zi, fiind inclusă în cadrul ciclului educativ Clasice fantastic.

Marin Cazacu, managerul Centrului Naţional de Artă Tinerimea Română, a declarat în prefaţa acestui concert: "Mă bucur că în contextul îndelungatei şi fructuoasei colaborări dintre Cristian Măcelaru şi Orchestra Română de Tineret avem bucuria de a gira primul concert în România al lui Cristian Măcelaru în calitate de director artistic al Festivalului Internaţional "George Enescu". Implicarea celor doi artişti, Cristian Măcelaru şi Sarah Nemţanu, într-un proiect alături de Orchestra Română de Tineret contribuie la efortul comun de a le oferi tinerilor muzicieni români experienţe profesionale cu aspiraţii spre cel mai înalt nivel de performanţă şi publicului din România stări emoţionale de neuitat ".

Dirijorul Cristian Măcelaru a subliniat: "Orice reîntâlnire cu Orchestra Română de Tineret este o bucurie pentru mine. Energia şi entuziasmul pe care-l aduc la fiecare repetiţie sau concert sunt cu adevărat copleşitoare. Iar această energie dă o viaţă nouă partiturii pe care o interpretăm."

Concert simfonic
Sâmbătă 26 februarie 2022, ora 19.00, Sala mare a Ateneului Român
Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu"
Orchestra Română de Tineret

Dirijor
CRISTIAN MĂCELARU

Solistă
SARAH NEMŢANU

Program
Piotr Ilici Ceaikovski
Concertul în re major pentru vioară şi orchestră, op. 35

Dmitri Şostakovici
Simfonia nr. 10, în mi minor, op. 93

Preţurile biletelor sunt:
Categoria I : 110 lei;
Categoria II : 100 lei.

Biletele se pot procura:

- De la Casa de Bilete a Ateneului Român
Program: Marţi - Vineri 12:00 - 19:00. Plata doar în numerar.
Telefon: 021.315.68.75

- Online, accesând site-ul www. class="il"> fge .org.ro - secţiunea "Calendar". Biletele odată cumpărate nu sunt returnabile decât în condiţiile prevăzute de lege.

Accesul în sala Ateneului Român este permis "cu participarea publicului conform legii; dacă toţi participanţii sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 şi este asigurată purtarea măştii de protecţie". Verificarea acestor condiţii se va face înainte de accesul în incinta Ateneului Român.


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii