România participă la WantedDesign Manhattan + ICFF

 


Festivalul anual de design din New York revine sub titulatura WantedDesign Manhattan + ICFF cu un program divers, alcătuit din proiecte inovatoare propuse de importante nume din domeniu. România participă, cu sprijinul Institutului Cultural Român de la New York, cu un proiect distinct în cadrul platformei ECO Solidarity, realizată de asociația EUNIC a institutelor culturale europene din New York și prezentată împreună cu WantedDesign.

Propunerea românească aparține studioului Atelier Ad Hoc din București (reprezentat de arhitecţii George Marinescu şi Maria Daria Oancea) și va fi expusă, alături de soluțiile de design relevante din punct de vedere ecologic și social avansate de arhitecți și designeri din alte opt ţări europene, la Javits Center, unul dintre cele mai importante centre expoziţionale din New York, în perioada 15-17 mai 2022.

Platforma ECO Solidarity, curatoriată de Deborah Wang, arhitect și director artistic al DesignTO, mai cuprinde proiecte ale următoarelor studiouri: EOOS NEXT (Austria), Herrmann & Coufal (Cehia), Livable Platform (Flandra, Belgia), MOYA Birch Bark (Germania), AHA Objects (Malta), NASDRA Conscious Design (Polonia), SUSDESIGN (Portugalia), crafting plastics! studio (Slovacia).

Proiectul românesc, semnat de George Marinescu şi Maria Daria Oancea, constă într-un colaj de experimente și proiecte de cercetare ce redau diferite modalități de receptare a spațiului public la nivel individual și colectiv, precum și soluții arhitecturale și de design destinate celor aflați în situații sociale sub standardele de existență și locuire acceptabile.

Pe lângă expoziția propriu-zisă, designerii și arhitecții reuniți în proiectul ECO Solidarity vor participa la două dezbateri despre raportul dintre arhitectură/design și problemele de mediu și problemele sociale, în care vor vorbi, pe larg, despre soluțiile pe care le oferă acestori provocări. Arhitecții George Marinescu şi Maria Daria Oancea vor lua parte la o debatere moderată de Simone Rothman, co-fondatoare a FutureAir, care va avea loc duminică, 15 mai, începând cu ora 11:30. 


Scrieți un comentariu

Mai nouă Mai veche