Ticker

6/recent/ticker-posts

Gheorghi Gospodinov a primit Premiu Booker International 2023

 


Bulgarul Gheorghi Gospodinov a primit în 23 mai 2023 prestigiosul Premiu Booker International, distincție care a mers către ediția în limba engleză a romanului Refugiul timpului (Time Shelter).

Refugiul timpului este cel de-al treilea roman semnat de Gheorghi Gospodinov publicat în traducere în colecția Anansi. World Fiction de la Editura Pandora M, traducere și note de Mariana Mangiulea Jatop, după Fizica tristeții și Un roman natural – ambele, în traducerea din limba bulgară a Cătălinei Puiu.

Olga Tokarczuk, laureata Nobelului literar din 2018 remarca faptul că „Gheorghi Gospodinov este un scriitor unic... Nimeni altul nu poate armoniza în același text o idee stranie, o fantezie minunată și o scriitură fără cusur".

Cititorii o pot găsi deja în toate librăriile fizice și online din întreaga țară, iar începând din 24 mai și până duminică 28 mai, la standul Grupului Editorial Trei din cadrul Salonului Internațional de Carte Bookfest, la un preț special. De asemenea, cartea va fi lansată la Bookfest, în cadrul unui eveniment amplu dedicat noilor traduceri apărute în cadrul colecției Anansi. World Fiction: sâmbătă, 27 mai, începând cu ora 14 , la Scena Arena.


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii