Ticker

6/recent/ticker-posts

Rezidențe FILIT 2024 pentru scriitori români

 


În cadrul programului UNESCO „Iași. City of Literature”, Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași (FILIT) anunță lansarea apelului pentru proiectul Rezidențe FILIT pentru scriitori români, continuând astfel tradiția de a sprijini creatorii contemporani în domeniul literaturii.

Prin intermediul acestui proiect, doi scriitori români vor avea oportunitatea de a beneficia de transport, cazare timp de o lună și o sumă forfetară de 3.000 lei. Proiectul cuprinde două rezidenţe FILIT la Iaşi, fiecare derulându-se pe o perioadă de 30 de zile, între 1 iulie și 31 octombrie 2024, într-un interval ales de către beneficiar.

Pentru a aplica, scriitorii trebuie să completeze un formular de înscriere disponibil electronic pe site-ul oficial al festivalului (https://www.filit-iasi.ro), să furnizeze o copie a cărții de identitate, titlul proiectului de rezidență și o scurtă descriere a acestuia (maximum 2.000 de semne) și un curriculum vitae.

Beneficiarii rezidenței vor trebui să scrie un text despre scriitorii și/sau muzeele din rețeaua MNLR Iași (minimum 6.000 de semne) și să participe activ la unul dintre evenimentele culturale ale MNLR Iași pe perioada rezidenței.

Perioada de înscriere este 10 aprilie – 10 mai 2024, iar dosarele trebuie transmise în format electronic la adresa rezidentemnlri@gmail.com. Rezultatele evaluării dosarelor vor fi anunțate în data de 18 iunie 2024 pe site-urile oficiale: www.filit-iasi.ro și www.muzeulliteraturiiiasi.ro.

Rezidențele FILIT pentru scriitori români au ca scop sprijinirea și promovarea creatorilor contemporani în domeniul literaturii. Până în prezent, peste 30 de scriitori din România au beneficiat de acest program, iar multe dintre proiectele de rezidență au fost publicate la editurile românești.

Ediția a XII-a a Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași – FILIT este programată să aibă loc în perioada 23-27 octombrie 2024, aducând împreună mari nume ale literaturii și lumii culturale. Pentru mai multe informații, vizitați site-ul oficial al festivalului.


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii