Ticker

6/recent/ticker-posts

Deschiderea înscrierilor pentru Bursa Alex. Leo Șerban 2024 la TIFF


Cineaștii, jurnaliștii și criticii de film din România sunt invitați să se înscrie pentru cea de-a noua ediție a Bursa Alex. Leo Șerban, oferită în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), programat să aibă loc între 14 și 24 iunie 2024. Bursa, în valoare de 2500 de euro, își propune să continue memoria și influența criticului de film Alex. Leo Șerban, fiind acordată în parteneriat cu Conceptual Lab by Theo Nissim.

Înscrierile sunt deschise până la data de 10 mai, iar profesioniștii din industrie cu vârsta de maximum 35 de ani sunt eligibili pentru această oportunitate. Aceasta include cineaștii care lucrează la primul sau al doilea lungmetraj, precum și tinerii jurnaliști și critici de film. Proiectele de lungmetraj - fie ficțiune, fie documentare - aflate în dezvoltare sau pre-producție, precum și proiectele editoriale axate pe cinema sunt considerate eligibile.

Pentru a aplica, participanții trebuie să completeze formularul disponibil pe site-ul oficial al festivalului: tiff.ro/inscrieri-bursa-alex-leo-serban. Dosarele de aplicație trebuie să includă o descriere a proiectului, o scrisoare de motivație și un CV al participantului.

Câștigătorul va fi anunțat și premiat la gala de închidere a celei de-a 23-a ediții a TIFF. În plus, TIFF va oferi sprijin ulterior pentru realizarea proiectului viitorului bursier, prin intermediul programelor proprii.

În timp ce proiectul Revizia de Film a fost câștigătorul ediției din 2023 a bursei, Octav Chelaru a primit o mențiune specială pentru dezvoltarea proiectului Rara Avis.

În paralel, o mențiune specială, în valoare de 1000 de euro, oferită de Conceptual Lab by Theo Nissim și TIFF, va recompensa performanța unui actor sau a unei actrițe din România sub 35 de ani care s-a remarcat într-un scurtmetraj sau un lungmetraj lansat în 2023. Anul trecut, acest premiu a fost acordat actorului Sergiu Smerea pentru rolul său din Balaur, regizat de Octav Chelaru.


 

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii