Ticker

6/recent/ticker-posts

Rodica Mandache va fi distinsă cu Premiul pentru întreaga carieră la Premiile Gopo 2024

 


Rodica Mandache, legendara actriță cu o carieră impresionantă de peste șase decenii, va fi onorată cu Premiul pentru Întreaga Carieră la cea de-a 18-a ediție a Galei Premiilor Gopo. Evenimentul, organizat de Apa Nova - o companie Veolia, va avea loc pe 29 aprilie la Teatrul Național I.L Caragiale din București și va fi transmis în direct pe VOYO, TIFF Unlimited și pe premiilegopo.ro.

Născută la Iași pe 13 aprilie 1943, Rodica Mandache a urmat studiile teatrale la București, absolvind Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică I. L. Caragiale, în 1964. Debutul său în film a avut loc în 1963, iar de atunci a impresionat publicul cu numeroase roluri memorabile.

Cariera sa cinematografică este marcată de apariții în filme precum "Un surâs în plină vară", "Povestea dragostei", "Nea Mărin miliardar", "Înghiţitorul de săbii", "Buletin de Bucureşti", "Căsătorie cu repetiţie", "Somnul insulei", "Puzzle", "Luca" și "#dogpoopgirl". Prin interpretările sale, a adus contribuții semnificative la cinematografia românească.

În paralel, Rodica Mandache a fost o prezență remarcabilă pe scena teatrală, jucând în spectacole regizate de nume consacrate precum Radu Afrim, Alexandru Dabija sau Dinu Cernescu.

Pentru contribuția sa excepțională, a primit numeroase distincții, printre care Premiul Uniter pentru întreaga activitate, Premiul UNITER pentru cea mai bună actriță în rol secundar, și Premiul pentru întreaga activitate la Premiile Municipiului București pentru Artă și Cultură.

Premiul pentru Întreaga Carieră, oferit de Apa Nova - o companie Veolia, reprezintă o recunoaștere a dedicării și excelenței artistice a Rodicăi Mandache în lumea filmului și a teatrului românesc.


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii