Ticker

6/recent/ticker-posts

Festivalul Național de Poezie Zaharia Stancu - ediția a XII-a - 2024

 


Pe 3 octombrie 2024, la Alexandria, va avea loc ediția a XII-a a Festivalului Național de Poezie „Zaharia Stancu”. Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Teleorman și Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman, în parteneriat cu reviste literare din diverse orașe.

Festivalul își propune să onoreze personalitatea și opera lui Zaharia Stancu și să promoveze tineri poeți nepublicați în volum. Premiile concursului de poezie includ:

Premiul I și Premiul Revistei „Caligraf” (1100 lei)
Două Premii II și Premii ale revistelor „Bucureștiul literar și artistic” și „Mozaicul” (900 lei fiecare)
Două Premii III și Premii ale revistelor „Litere” și „Sud” (600 lei fiecare)
Juriul poate decide să nu acorde unele premii, în funcție de calitatea lucrărilor. Poeziile premiate vor fi incluse într-un volum și publicate în revistele partenere. Concurenții trebuie să trimită 15 poezii pe hârtie, în șase exemplare, împreună cu datele personale și un CD, până la 1 august 2024, la adresa Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman. Participanții nu trebuie să fi publicat anterior un volum de versuri și nu se acceptă înscrieri prin email.

Manifestările finale vor include un simpozion, prezentarea unui film documentar și a unui album despre Zaharia Stancu, lansarea unei antologii, un recital de poezie, decernarea premiilor și lansarea „Caietului premianților”.

Finanțarea este asigurată de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman, care acoperă toate costurile legate de organizare, premii, onorarii și cheltuieli de deplasare pentru juriu și invitați.

Pentru informații suplimentare, contactați Centrul la telefon 0347-804.482 sau vizitați sediul din Alexandria, str. Ion Creangă, nr. 52-54.


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii