Ticker

6/recent/ticker-posts

Săptămâna Memoriei Teatrului European la Centrul de Teatru Educațional Replika

 


Centrul de Teatru Educațional Replika vă invită, în perioada 27 mai - 1 iunie, la o serie de evenimente dedicate cercetărilor și demersurilor performative axate pe istoria teatrului din anii '60, '70 și '80 din România și Republica Democrată Germană. Evenimentele fac parte din proiectul european TabThePAST. Taboo History. Fill the Past to Sense the Present, care își propune o cercetare performativă amplă asupra istoriei teatrului european.

Săptămâna debutează luni, 27 mai, la ora 20:00, cu spectacolul "WHITE ELEPHANTS. No life, a dream", creat de Citizen.KANE.Kollectiv. Spectacolul explorează libertatea artelor și cenzura, fiind urmat de o discuție cu echipa artistică, moderată de Radu Apostol.

Miercuri, 29 mai, de la ora 18:00, va avea loc conferința "Etica cercetării arhivelor, reprezentări de gen și recuperări performative", cu participarea unor cercetători și teoreticieni de prestigiu.

Săptămâna se încheie pe 1 iunie, la ora 19:00, cu spectacolul "Nostalgia Up&Down", care explorează legăturile dintre politica culturală a anilor '80 și realitățile contemporane.

Proiectul TabThePAST este inițiat de UNATC București, în colaborare cu Centrul de Teatru Educațional Replika și Citizen.KANE.Collective din Germania, fiind finanțat de Uniunea Europeană.


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii